Sport

Faragó Tamás Uszodát vizionál a Vasas elnöke

vasassc.hu
vasassc.hu
Markovits László, a Vasas Sport Club elnöke az idei tisztújító küldöttgyűlésen ismét elindul a posztért.

Markovits László, a Vasas Sport Club elnöke a klub honlapjának adott évindító interjúban arról beszélt, hogy ugyan a futballstadion fenntartása az anyaegyesülettől átkerült a Vasas FC-hez, a szervezet központjában, a Fáy utcában további fejlesztéseket szeretnének megvalósítani.

„A Vasas-város, vagy, ahogy mi hívjuk, a Vasas-park lépésenkénti kialakítására gondolok, a Béke utca-Fáy utca sarkához eső területen. Tervben van ide egy 3000 fős, nemzetközi mércének is megfelelő sportcsarnok létesítése, melyet többek között a Magyar Röplabda Szövetséggel közösen tudnánk kihasználni” – nyilatkozta Markovits. Hozzátette, szeretnének új felületeket létrehozni a küzdősportok számára, és egy Faragó Tamás nevét viselő uszoda „sem mutatna rosszul”.

Nemcsak a vízilabda-hagyományok miatt, hanem mert a folyamatosan fejlődő paraúszó és úszószakosztályunk is megérdemelne egy saját otthont

– fogalmazott az elnök.

Markovits emlékeztetett, a magyar bajnok röplabdacsapat otthona, a Folyondár utcai sporttelep is felújításra szorul, míg a Pasaréti Sportcentrum kapcsán az önkormányzattal és a környékbeli lakók bevonásával készült egy konszenzusos beépítési koncepció, amely reményeik szerint eredményezheti a szabályozási terv idei módosítását. Ezt követően kezdődhet a további beruházások előkészítése, elsősorban a kosárlabda és a vívósportág feltételeinek javítása érdekében.

Arra a kérdésre, miszerint az idén esedékes elnökválasztáson is elindul-e a klubot 2002 óta vezető Markovits, kijelentette, nem kérdés, hogy szeretné folytatni.

„Tizenkilenc év után azonban nyilvánvaló, hogy új impulzusokra van szükségem, ezért egy kicsit más vezetési modellben gondolkodom. A mostani elnöki ciklusban szisztematikus munkával sikerült felépíteni egy jól és eredményesen működő struktúrát, amelynek köszönhetően gördülékeny az operatív munka, ezáltal jóval kevesebb múlik egy személyben az elnökön, a napi feladatokra megvan a csapatom, amelynek tagjai a meghatározott keretek között képesek önállóan is magas szinten képviselni a saját területüket” – mondta a sportvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik