Sport

Majdnem ligarekordot érő eltiltást kapott a Csíkszereda jégkorongozója

Czeglédi Zsolt/MTI
Czeglédi Zsolt/MTI

A játékvezető sértegetése miatt hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott Gyenyisz Kuljas, a jégkorong Erste Ligában szereplő Sport Club Csíkszereda orosz hátvédje. Ez a liga történetének holtversenyben második legkomolyabb büntetése, írta az MTI.

A fegyelmi bizottság szerdai tájékoztatása szerint a 37 éves játékos a Gyergyói HK elleni hétfői találkozó 19. percében a botjával megütötte az egyik vonalbírót. A játékvezető kiállítást jelzett, és felszólította a játékost a pálya elhagyására. Kuljas azonban nem távozott a jégről, a vonalbírónak támadt, fenyegetően lépett fel vele szemben. A játékos botját egy ízben a játékvezető felé lendítette.

A bizottság tagjainak egységes álláspontja, hogy a mérkőzés hivatalos személyeivel történő bármilyen fizikai kontaktus, és a játékvezetők fenyegetése elfogadhatatlan, annak a jégkorongban nincs helye. A fegyelmi testület minden esetben határozottan fellép azokkal az esetekkel szemben, ahol másokat fenyegetnek és megfélemlítenek, ügyüket kiemelten vizsgálja és elkövetőjét visszatartó erejű szankcióval bünteti.

Ezért kapta Kuljas a hat összecsapásra szóló eltiltást. A versenyszabályzat alapján az eltiltással automatikus pénzbüntetést – jelen esetben 500 eurót – szabnak ki a játékos klubja, a Csíkszereda ellen.

A ligában a 2016. október 11-én lejátszott Dunaújváros-Csíkszereda mérkőzésen a vendégektől Alekszej Alekszejev hátulról szándékosan fellökte a vonalbírót, és ezért 14 találkozóra szóló eltiltást kapott.

Az előző idényben, 2019. december 27-én a Gyergyói Hoki Klub-Csíkszereda meccsen a gyergyói Jones Mitchell Bradley ugyancsak meglökte a vonalbírót, ez az eset hatmérkőzéses büntetést ért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik