Sport

Meghalt Boris Becker legendás teniszedzője

Sarang Sena/The The India Today Group via Getty Images
Sarang Sena/The The India Today Group via Getty Images

Hatvanhét évesen meghalt Bob Brett, legendás ausztrál edző, aki olyan teniszezőkkel dolgozott karrierje során, mint Boris Becker, Mats Wilander vagy Goran Ivanisevic, írta az MTI.

A férfi versenyeket szervező ATP beszámolója szerint a sportágban 46 évig tevékenykedő szakember halálát rákos megbetegedés okozta. Brett tavaly elnyerte a Tim Gulliksonról elnevezett díjat, amelyet azok az edzők kaphatnak meg, akik karrierjük során a játékosoknak és a trénereknek is példát mutattak, inspirálták őket a játék fejlődése érdekében.

A legnagyobb sikereit edzőként Boris Beckerrel érte el. A felkészítéséért 1987 novembere és 1991 februárja között felelt, ebben az időszakban a német teniszező 18 tornát nyert, az 1989-es pedig pályafutása legjobb éve volt egy wimbledoni és egy US Open-sikerrel. Közös munkájuk legvégén Becker az Australian Openen is győzött, majd világelső lett.

Nem sokkal később már Goran Ivanisevicet edzette az ausztrál tréner, az 1995-ös idény végéig kilenc tornán diadalmaskodott vele a horvát, Wimbledonban pedig kétszer is – 1992-ben Andre Agassi, 1994-ben pedig Pete Samprasszel szemben – csak a döntőben bukott el.

Ivanisevic 2001-ben, amikor Patrick Rafter legyőzésével végül győzni tudott az All England Tennis Clubban, páholyába ültette Brettet a fináléban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik