Sport lineup

62 pontos karriercsúccsal üzent a kétkedőknek az NBA-sztár

Noah Graham / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP
Noah Graham / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP

Stephen Curry karriercsúcsot jelentő 62 ponttal vezette győzelemre a Golden State Warriorst az NBA legutóbbi játéknapján, melyen csapata 137-122-re múlta felül a vendég Portland Trail Blazerst.

Curry már az első negyed végén 21 pontnál járt, a GSW viszont még csak három ponttal vezetett (36-33). A harmadik és a negyedik felvonásban is minimális volt a különbség – két, illetve egy pont –, de a házigazdák eredményes második szakasszal így is magabiztosan, 15 ponttal győztek.

A 32 éves klasszis a hajrában lépte túl korábbi egyéni rekordját – hét éve 54 ponttal zárt –, amikor 2:23 perccel a vége előtt értékesített egy büntetőt. Majd a másodikat is, amellyel már 56 pontnál járt, a végjátékban pedig kétszer távolról, három pontot érően volt eredményes.

A szezonban első alkalommal lépte túl kosaras az 50 pontot, míg a Warriorsból legutóbb Klay Thompson érte el a 60 pontot 2016-ban.

Ennél a klubnál legutóbb Rick Barry dobott 62 pontnál többet egy meccsen, ő 1974-ben 64-gyel végzett.

A 62 pontos karriercsúcs jobb, mint James Harden, LeBron James vagy Damian Lillard egyéni legjobbja. Curry azt nyilatkozta, ahogy Michael Jordan mesélte a Last Dance című dokumentumfilmben, ő is zokon vette, amikor kételkedtek benne, hogy tud-e még emlékezeteset alkotni a pályán.

A Los Angeles Lakers jó végjátékkal, a 31-19-re megnyert negyedik negyeddel győzte le magabiztosan a házigazda Memphis Grizzliest. A vendégcsapatban LeBron James 22 ponttal, 13 lepattanóval és nyolc gólpasszal zárt. A címvédő Lakers hetedik meccsén ötödször, illetve sorozatban harmadszor nyert.

A szezont három vereséggel kezdő, de legutóbbi négy meccséből már a harmadikon nyertes Chicago Bullsban Zach LaVine a mezőny legeredményesebb kosarasaként 39 ponttal járult hozzá a Dallas Mavericks legyőzéséhez.

Jayson Tatum a végső dudaszó előtt 2.9 másodperccel szerzett két pontja szűk győzelmet jelentett a Boston Celticsnek, amely ezzel a kosárral múlta felül a vendéglátó Detroit Pistonst. Nikola Jokic tripla duplával – 19 pont, 12 lepattanó, 12 gólpassz –, míg Jamal Murray 36 ponttal járult hozzá a Denver Nuggets győzelméhez. A coloradói csapat a záró negyedben mutatott eredményes játékával bizonyult jobbnak vendégként a Minnesota Timberwolvesnál.

Ötödik győzelmét aratta a szezonban a Los Angeles Clippers, negyedik idegenbeli meccsén a harmadikat. Ezúttal öt ponttal kerekedett a házigazda Phoenix Suns fölé, amelynek négymeccses győzelmi sorozata szakadt meg. A vendégeknél a találkozó legeredményesebb játékosaként Paul George 39 ponttal végzett.

Szorosan alakult a Brooklyn-Washington összecsapás végjátéka, amelyben Thomas Bryant 14.9 másodperccel a vége előtt szerezte a találkozó utolsó, egypontos vendéggyőzelmet érő kosarát.

Bryant 21 pontja mellett 14 lepattanót is szerzett, míg Russell Westbrook 24 ponttal és 10 assziszttal végzett. A Wizards az első öt meccsét elbukta, most viszont egymást követő második győzelmét aratta. A Nets legutóbbi öt mérkőzése közül a negyediket veszítette el.

Eredmények:

Golden State Warriors – Portland Trail Blazers 137-122
Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers 94-108
Chicago Bulls – Dallas Mavericks 118-108
Detroit Pistons – Boston Celtics 120-122
Minnesota Timberwolves – Denver Nuggets 109-124
Phoenix Suns – Los Angeles Clippers 107-112
Brooklyn Nets – Washington Wizards 122-123
San Antonio Spurs – Utah Jazz 109-130

A kiemelt képen Damion Lee locsolja a Portland elleni meccs után nyilatkozó Steph Curryt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik