Sport

Ryan Garciát lecsapták, mint a legyet, de felállt belőle

Elég nagy érdeklődést váltott ki a szombat esti Ryan Garcia (USA) – Luke Campbell (GB) WBC ideiglenes világbajnoki övéért kiírt könnyűsúlyú bokszmérkőzés. Ráadásul nem csak a televíziók előtt, pattogatott kukoricát ropogtatva, sört kortyolgatva nézhették a meccset a szurkolók, hanem – milyen jó ezt így év elején leírni –

szombat este a dallasi American Airlines Centerben nagyjából hatezer szurkoló a helyszínen bíztathatta a két bunyóst.

Garcia makulátlan, 20-0-0-ás (17 KO)mutatóval érkezett a címmeccsre. Az eddig többek által lufinak kikiáltott amerikainak Cambell személyében olyan ellenfele akadt, akire senkinek egy rossz szava sem lehet. A brit 2012-ben, Londonban olimpiai aranyérmet szerzett 56 kilogrammosok között, 2008-ban amatőr Európa-bajnok is volt. Miután a balkezes bunyós profiknak állt 23 meccséből 20-at megnyert (16 KO)  és szombat estig csak három vereség rontotta a statisztikáját.

Laurence Cole ringbíró „box!” jelzése után Garcia elég vehemensen kezdett, de aztán a második menetben Campbel jobbal gyomorra cselezett, majd miután az amerikai erre leengedte a kezét, egy jól irányzott balossal állcsúcson csapta és kifektette ellenfelét.

Garcia pályafutása alatt először fogott padlót, de nem rogyott meg teljesen, felállt, és kihúzta a menet hátralévő részét, majd a harmadikban, visszanyerte irányítást és az ötödikben megfogta Campbellt szintén egy balossal. A brit szerencséjére közvetlenül a menet végét jelző csengetés előtt történt mindez.

Két menettel később, a hetedikben azonban Garcia már nem kegyelmezett, egy remek testütéssel véget vetett a mérkőzésnak és megszerezte karrierje legjelentősebb, összességében 21. győzelmét (18. KO-t) és ezzel a WBC-világbajnoki címét is.

 

A címmeccset követően Campbell úgy fogalmazott, „Megpróbáltam felkelni, de nem tudtam. Éreztem, hogy jön, de amikor visszaléptem, a testem kissé ellazult, és pontosan ekkor ütött meg.”

Az amúgy szerényen, arany trónon bevonuló Garcia röviden így kommentálta győzelmét: „Ma megmutattam, hogy különleges vagyok.”

A mérkőzés összefoglalóját itt nézheti meg:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik