Sport

Ilyen, amikor magyar főszereplője is van az El Clásicónak

Mike Kireev / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Mike Kireev / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Vasárnap este karácsonyi El Clásicót rendeztek a spanyol kosárlabda-bajnokságban, a Barcelona pedig utolsó negyedes kiemelkedő játékának köszönhetően Madridban győzte le 87-82-re a Realt – a vendégek az utolsó tíz perc kezdetén még egypontos hátrányban voltak. A meccs embere Nikola Mirotic volt a Barcából, aki egymaga 26 pontot dobott.

De a magyar válogatott Hanga Ádám is sokat tett hozzá a győzelemhez, a padról beállva szállított 10 pontot és három lepattanót, a hasznosságot mérő VAL-mutatóban csak ketten előzték meg csapatából.

Az összefoglaló:

A 31 éves magyar játékos az M1-nek elmondta, kisebb botrány is megelőzte házon belül a rangadót:

Az irányító Thomas Heurtel egy hete nem tagja a csapatnak, és a klub nem hozta őt haza magángéppel az isztambuli Euroliga-mérkőzés után.

Ami engem illet, kerestem a helyemet második irányítóként az együttesben az új edzővel, de most már megértettem, hogy mi a feladatom, és hogyan tudok ritmust szabni a csapatnak. Az utóbbi meccseken már jól jött ki a lépés, ezzel együtt nekem az elmúlt egy-másfél évben az egyéni mutatók már nem olyan fontosak, mint a győzelem” – nyilatkozta Hanga, aki szerint nehéz időszakban fontos győzelem volt a Real elleni.

A 13 győzelemmel és 3 vereséggel álló Barcelona a harmadik a spanyol bajnokságban, az első vereségét elszenvedő Real Madrid a 14-1-es mérleggel bír és vezet.

Kapcsolódó
Hanga Ádám: Az apám nem azért talált rám 25 év után, mert a fia vagyok, hanem mert sokat keresek
Tisztában van vele, hogy itthon csak NBA-bajnokként lehetne az Év sportolója, viszont az amerikai kalandnak már nem érzi a realitását. Gerard Piqué és Shakira a szomszédja, de tudatosan figyel arra, hogy a róla szóló hírekben ne az legyen a téma, milyen autóval jár. Interjú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik