Sport

Húsz BL-meccs óta veretlen otthon a Szeged kézicsapata

Ujvári Sándor/MTI
Ujvári Sándor/MTI

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 30-27-re legyőzte a fehérorosz Meskov Breszt csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, írta az MTI.

Kapcsolódó
Hetesölő kapusa sem tudott segíteni a Tatabányán
A magyar csapat két nap alatt kétszer kapott ki a dán GOG-tól a férfi kézilabda Európa Ligában.

Pontosabb, mozgékonyabb támadójátékkal és valamivel hatékonyabb védekezéssel kezdte a találkozót a házigazda, amelynek keretéből Mario Sostaric, Luka Stepancic, Stefan Sigurmannsson és Martin Stranovsky hiányzott.

Az ötödik perc után ellépett ellenfelétől, és Bánhidi Bence, illetve Bodó Richárd vezérletével magabiztosan őrizte előnyét. A vendégek eleinte csak Ivan Pesic védéseivel tartották magukat, ám az első félidő második felében már a horvát kapus is tehetetlen volt a pontos lövésekkel szemben.

A szünetben 18-13-ra vezetett a Szeged, majd a folytatásban a bosnyák Marko Panic találataival felzárkózott a Meskov Breszt, ám Bánhidi és Bogdan Radivojevic góljaival visszaállította a korábbi különbséget a házigazda. A hajrában újra csökkentette hátrányát a fehérorosz együttes, a végeredményt pedig Bánhidi állította be, a válogatott beálló az utolsó másodpercben dobta a 11. gólját, amivel a mezőny legeredményesebb játékosa lett. A vendégeknél Panic hét találatig jutott.

A szegedieknek ez volt sorozatban a huszadik veretlen mérkőzésük hazai pályán a Bajnokok Ligájában.

Férfi BL, A csoport, 10. forduló

MOL-Pick Szeged – Meskov Breszt (fehérorosz) 30-27 (18-13)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik