Élő Sport

Vereséggel kezdett a női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon

BO AMSTRUP / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP
BO AMSTRUP / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP

A női kézilabda Európa-bajnokság első fordulójában a magyar válogatott 24-22-re kikapott Horvátország ellen a C csoportban.

Tomori Zsuzsanna vezérletével gólerősen kezdett a magyar csapat, de egyetlen alkalommal tudott csak két góllal vezetni. A horvátok nagyon masszív falat húztak a kapujuk elé, Micijevic pedig egészen ragyogó játékkal rukkolt elő. Tomori pihenőt kapott, amely után gyengévé váltak a támadásaink, nem jöttek a gólok és kisvártatva már a magyarok rohantak az eredmény után. A félidő hajrájában viszont kijött a lépés, 12-12-vel vonultak pihenőre a csapatok.

Térfélcsere után nagy rohanás kezdődött, de ami igazán nagy különbséget jelentett, hogy bár Szikora Melinda nem védett rosszul, Pijevic a horvát kapuban kiismerte a táamdásainkat és sorban hozta a bravúrokat.

A meccs végére az ellenfél kapusa 28 lövésből tizet megfogott, ebből hetet a második félidőben.

Hiányzott a magyar támadásokból a lendület és a kreativitás, Klujber Katrin hetesei és kemény betörései tudtak zavart okozni. A meccs hajrájában a 47. és az 57. perc között nem talált be a magyar válogaott, a horvát viszont négyszer is. Kapkodni kezdtek a mieink, ez azonban hibákhoz vezetett és az utolsó percekre elszállt a remény.

A leggyengébbnek tarott horvát csapat, amelyből kilenc játékos is hiányzott sérülés és koronavírusos fertőzés miatt, meglepetésre megverte a magyar csapatot.

Női kézilabda Európa-bajnokság, C-csoport, 1. forduló

Magyarország – Horvátország 22-24 (12-12)

A számok a mi oldalunkra billentik a mérleg nyelvét

A horvátok az eddigi tíz Eb-szereplés során 46 mérkőzést játszottak, ebből 19-szer nyertek, 27-szer kikaptak, érmet még sosem szereztek.

A koronavírus felforgatta a horvát csapatot

Nenad Sostaric szövetségi kapitány kilenc játékosáról is kénytelen volt lemondani, heten koronavírus miatt maradtak ki, míg Ivana Kapitanovic és Ivana Dezic sérültek.

Ismerős arcok az ellenfélnél

A magyar csapat számára akadnak ismerősök az ellenfélnél: a csapatkapitány Katarina Jezic a Siófok KC egyik alapembere, míg Tea Pijevic az Alba Fehérvár KC kapusa. De jól ismerhetjük a metzi Kamila Micijeviet is, aki 2016-2020 között Dunaújvárosban szerepelt és aki nyilatkozott a horvát lapoknak is a meccsről.

„Ami fontos, hogy nem szabad hibáznunk a védekezésben, mert akkor a magyarok könnyű gólokkal büntetnek. Reméljük, hogy támadásban sikeresek leszünk, mert korábban ezzel voltak problémáink” – mondta micijevic.

Olvasói sztorik