Sport koronavírus

Újra megfertőződtek a gyorskorcsolyázók, megint halasztani kell az ob-t

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) bejelentette, hogy másodjára is elhalasztotta a rövidpályás-gyorskorcsolyázók országos bajnokságát.

A járvány miatt újabb döntésre kényszerült a szövetség: elmarad a december közepére tervezett short track ob 😞
#hunskate #upagain #shorttrack

Közzétette: Hunskate – Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség – 2020. december 1., kedd

Az eredetileg szeptemberben, majd az első változtatás szerint december 18. és 20. között megrendezendő versenyt azért kellett újra eltolni, mert több korcsolyázó is újra megfertőződött a koronavírussal.

Igen erősen begyűrűzött a koronavírus az olimpiai keretbe. Akadnak olyanok, akik másodjára fertőződtek meg

– mondta Telegdi Attila sportigazgató, aki szerint nincs értelme úgy megrendezni egy országos bajnokságot, hogy azon a mezőny legjobbjai nem tudnak elindulni.

Kapcsolódó
Lelkileg megviselte Liu Shaolin Sándort a koronavírus
Nyomot hagytak benne a megpróbáltatások.

A fertőzés után szigorú protokoll vár mindenkire: a visszatéréshez idő kell, azt nem szabad siettetni. Ráadásul az ob egyben válogató is az Európa-bajnokságra, márpedig szeretnék mindenkinek megadni az esélyt a csapatba kerülésre. Az újabb halasztás egyébként nem jelent törlést, mindenképpen szeretnék megrendezni a bajnokságot, de még keresik az ideális időpontot.

A gyorskorcsolyázók számára két nemzetközi torna maradt, amelyre válogathat a szövetség, a január 22. és 24. között a lengyelországi Európa-bajnokság és március 5. és 7. között a hollandiai világbajnokság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik