Sport koronavírus

Koronavírusos az NFL egyik legjobbja, nem játszik a fontos meccsen

Patrick Smith / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Patrick Smith / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A profi amerikaifutball-liga (NFL) 2019-es alapszakaszának legértékesebb játékosa (MVP), a Baltimore Ravensben szereplő Lamar Jackson elkapta a koronavírust, így biztosan nem játszhat a Pittsbugh Steelers elleni vasárnapi csoportrangadón. A 23 éves irányító pozitív teszteredménye csütörtökön derült ki, azok után, hogy a héten több csapattársa és a klub más alkalmazottja is megfertőződött.

A korábbi pozitív esetek miatt kellett a Steelers elleni meccset a csütörtöki Hálaadás-napi időpontról vasárnapra halasztani, most pedig biztossá vált, hogy

a Ravens csereirányítóval lesz kénytelen kiállni a meccsre.

A Baltimore teljesítménye a jó szezonkezdés után visszaesett, csak 6 győzelemmel és 4 vereséggel rendelkezik, és jelen állás szerint nem jutna be a rájátszásba. Ezért is lenne fontos, hogy a 12. játékhét egyik csúcsmeccsén legyőzze a liga egyetlen százszázalékos együttesét, a Pittsburgh-öt.

A Washington behúzta a csoportrangadót

A Washington Football Team 41-16-ra nyert a Dallas Cowboys otthonában. Ezzel a győzelmével a csapat az NFC keleti csoportjának élére ugrott és rájátszást érő helyen áll. Ebben a négyesben a Cowboys mellett a Philadelphia Eagles és a New York Giants is csak háromszor nyert, míg a Washington négyszer.

NFL, 12. hét

Detroit Lions-Houston Texans 25-41
Dallas Cowboys-Washington Football Team 16-41

Ajánlott videó

Olvasói sztorik