Sport koronavírus

„Jó lenne, ha kapnánk még egy esélyt, így az élet kompenzálná, amit elvett” – nem tett le Európáról a DVSC

Nem sikerült a DVSC női kézilabdacsapatának a csoportkörbe jutás az Európa Ligában, igaz, a csapat csak egy hajszálra volt a sikertől. Koronavírusos megbetegedések miatt nem tudott egy héttel korábban Törökországba utazni a csapat, így egy idegenbeli mérkőzésen dőlt el a török Kastamonu elleni selejtezős párharc, és ugyan a hajrában vezetett a magyar csapat, végül 31-30-ra kikapott és lemaradt a főtábláról. A debreceniek 56 nap után játszottak ismét meccset.

A klub most a hivatalos honlapján közölte, nem tettek le a nemzetközi szereplésről, jelezték ugyanis az EHF felé, hogy visszalépés esetén vállalják az indulást.

A selejtező utolsó körében négyben is adminisztrációs úton lett meg a továbbjutó, például az Alba Fehérvár sem utazott el Norvégiába a mérkőzésére, így játék nélkül esett ki. Így egyáltalán nem biztos, hogy a 16 főtáblás csapat mindegyike tudja vállalni a sorozatban való indulást.

Másfél héttel az Eb előtt derült csak ki, hol játszik a magyar kéziválogatott
Nem siette el a dán kormány, de végül rábólintott a torna megrendezésére.

„Írásban jeleztük az európai szövetség felé, hogy amennyiben a csoportkörbe jutott tizenhat együttes bármelyike nem tud elindulni, mi vállalnánk a folytatást.

Jó lenne, ha kapnánk még egy esélyt, így az élet kompenzálná, amit elvett tőlünk.

A csapat és a klub is kellően erős ahhoz, hogy ott legyen a csoportkörben” – idézi a klubhonlap Ábrók Zsoltot, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetőjét, aki azt is elmondta, saját bőrükön tapasztalták, milyen nehéz kiállni a jelen körülmények között.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik