Sport

Egy egyetemi idény is elég volt az NBA-hez

A Georgia Egyetem irányítóját, Anthony Edwardsot választotta ki első helyen a Minnesota Timberwolves kosárlabdacsapata az NBA szerdai draftján, írta az MTI.

A koronavírus-járvány miatt rendhagyó időben és körülmények között, online megrendezett draft 1/1-ese mindössze 19 éves és csupán egyetlen évet játszott az egyetemi bajnokságban, amelyben 19,1 pont volt a meccsenkénti átlaga.

Mindez már megszokottnak nevezhető, ugyanis Edwards sorozatban a 11. első választott, aki egy NCAA-idény után kerül be a profi ligába.

A kollektív szerződés szerint már azt is tudni lehet, hogy a Timberwolves négy évre szóló 44,2 millió dolláros szerződést köt majd Edwardsszal.

Második helyen a Golden State Warriors választhatott és a Memphis Egyetem kosarasát, James Wisemant vitte el, aki csupán három mérkőzést játszott az egyetemi bajnokságban.

A harmadik helyen LaMelo Ball kelt el, őt a Charlotte Hornets szerezte meg. Érdekesség, hogy Ball bátyját, Lonzót a Los Angeles Lakers második helyen választotta ki a 2017-es drafton, azóta viszont már a New Orleans Pelicansnál játszik.

Kiemelt fotó: NBA Photos / NBAE / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik