Sport

A hétvégi döntő előtt robbant a bomba a legkomolyabb úszósorozatban

Az International Swimming League idei szezonja teljes egészében a budapesti Duna Arénában zajlik, és a hétvégén már a döntőre kerül sor, amelyben két európai (Energy Standard, London Roar) és két amerikai csapat (Cali Condors, LA Current) szerepel majd. A fináléban egyetlen magyar úszó lesz érdekelt, Jakabos Zsuzsanna a címvédő Energy Standard színeiben.

Az Energy Standard ügyvezető igazgatója, Jean-Francois Salessy viszont nem lesz ott a döntőn, ugyanis elhagyta a budapesti buborékot, és egy nyílt levélben fogalmazott meg komoly kritikát a sorozat alapítójával, Konstantin Grigorisinnel szemben.

Salessy a levélben leírja, hogy Grigorisin az első és egyetlen személyes találkozójuk alkalmával kérte fel őt, hogy legyen az Energy Standard ügyvezetője, ebben a csapatban szerepel egyébként az a Florent Manadou is, akinek Salessy az ügynöke. Salessy azt kifogásolja, hogy a munkája szinte csak arra korlátozódott, hogy szponzorokat kellett felhajtania, és hogy hiába próbált a párizsi bázisú csapatba francia úszókat beajánlani, Grigorisinnek egyikük sem felelt meg.

„A végén leesett, igaz, már túl későn, hogy csak azért lettem bevonva, mert Manadou ügynöke vagyok. Azonban a velem kapcsolatos dolgok csak másodlagosak. Az ISL olyan, mint egy jéghegy, amelynek a mindenki számára látható része vonzónak tűnik, miközben a felszín alatt sötét dolgok húzódnak meg” – írja Salessy, aki elismeri, hogy Grigorisin sok energiát fektetett a sorozat létrehozásába, de úgy tűnik, csak az úszók és edzőik fontosak, minden más szereplő jelentéktelen és bármikor lecserélhető.

Salessy azt állítja, az ügyvezetőket, az adminisztratív személyzetet és a beszállítókat nem fizette ki Grigorisin, ő pedig kiszáll, mert elege van abból, hogy ingyen végzi a munkáját.

„Imádom a sportot, az úszókat, csodálom őket, de nem akarok többé a szereplője lenne ennek az átverésnek. Elnézést, de ez az egész engem a középkorra emlékeztet” – zárta az írását Salessy.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik