Sport

Usain Bolt: Beszéltünk az olimpiáról, de utálok edzeni

Usain Bolt nyolcszoros olimpiai bajnok sprinter szerint a jelenlegi mezőnyben nincs olyan atléta, aki valós veszélyt jelentene világcsúcsaira. A három éve visszavonult 34 éves jamaicai a Marca című spanyol sportnapilapnak elmondta, másfél évvel ezelőtt felvetődött benne a visszatérés gondolata, ám a mindennapos tréningek nem hiányoznak neki, így korábbi edzőjével gyorsan elvetették a lehetőséget, írja az MTI.

Leültünk és beszéltünk arról, hogy esetleg az olimpiára visszatérek, de az edzőm elmondta, tudja, hogy nem gondolom komolyan, mert utálok edzeni, így pedig nem csinálnám végig az ötkarikás felkészülést.

A sprinter – aki jelenleg párjával és lányukkal tölti a mindennapjait – elmondta, a 100 méteren (9.58 másodperc) és 200 méteren (19.19 mp) több mint tíz éve felállított világrekordjai szerinte nem forognak veszélyben, a mostani mezőnyben egy olyan atlétát sem lát, akinek lenne esélye ezeket megdönteni.

„A sportágunk ettől függetlenül jó kezekben van, Noah Lyles például remek versenyző, de nem gondolom, hogy a jelenlegi mezőnyből bárki a csúcsaim közelébe tudna kerülni” – jelentette ki Bolt, aki szerint a kemény munka mellett a fizikuma és a magassága is hozzásegítette ahhoz, hogy ő legyen a világ leggyorsabb embere.

Kiemelt kép: MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik