Sport

Három légiósa is elhagyta a siófoki kézicsapatot

A kétszeres német bajnok Bietigheim leigazolta a Siófoktól a holland kézist, Danick Sneldert.

A csapat honlapján azt írják, a koronavírus-járvány miatti bizonytalan gazdasági helyzet miatt a klubnál áprilisban úgy döntöttek, leállítják az átigazolásokat, így a mostani idényt 13 játékossal kezdte meg a Bietigheim, amely a német bajnokság és kupa mellett a BL-ben is érdekelt.

A keretből aztán súlyos sérülése miatt kidőlt a lengyel szélső, Karolina Kudlacz-Gloc, Leonie Patorra pedig még nem épült fel, így a vezetőség úgy döntött, véget vet az átigazolási stopnak.

A 30 éves Snelder jól ismeri a német közeget, hiszen korábban a Thüringer HC színeiben hat évet húzott le. Mint kiderült, nem a beállós az egyetlen távozó, mivel honfitársnője, a szintén világbajnok átlövő, Laura van der Heijden és a német kapus, Dinah Eckerle is elhagyja a Siófokot.

„Mindhárom játékossal leültünk tárgyalni, miután jelezték távozási szándékukat. Danick, Laura, Dinah és én is arra törekedtem, hogy korrekten, közös megegyezéssel váljunk el egymástól és ez így is történt. Szeretném cáfolni azokat a híreszteléseket, miszerint financiális problémák vezettek a történésekhez. A játékosokat és a klubot sem az anyagiak vezérelték a döntések meghozatalakor.

Amikor aláírtak Siófokra, akkor minden jel arra utalt, hogy a Bajnokok Ligájában fogunk játszani, de aztán nem így lett. Úgy gondolom, hogy ez a tényező sok játékosnál problémát okozott. Kívülről úgy tűnhet, hogy a Siófok KC kezd szétesni, de biztosíthatok mindenkit afelől, hogy ez nem így van.

– nyilatkozta a Siófok honlapján Fodor János ügyvezető.

A csapat új edzője, Zdravko Zovko azt mondta, minden edző a legjobb játékosokat szeretné a csapatában tudni, de az talán még fontosabb alapelv, hogy aki el akar menni, azt el kell engedni.

A kiemelt képen Snelder (balra) látható a holland válogatott mezében egy németek elleni meccsen. Fotó: CARMEN JASPERSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik