Sport

Megvan a diagnózis, műtétek és rehabilitáció vár Dévai Boglárkára

Dévai Boglárka Európa-bajnok tornásznál súlyos porc- és szalagsérüléseket diagnosztizáltak, írja a Magyar Torna Szövetség.

Az elvégzett MR-vizsgálat és a Hangody László professzorral történt konzultáció megerősítette a legrosszabb forgatókönyvet, a tornásznak súlyos porc- és szalagsérülései vannak, ezért a közeljövőben műtétek és rehabilitáció vár rá.

Három héttel ezelőtt – kétéves kényszerpihenő után – boldog és elégedett sportoló voltam, aki sikeresen felépült egy önhibáján kívül hosszúra nyúlt sérülésből. Bízom benne, hogy idővel újra a szerekhez léphetek

idézi a magyar szövetség Dévait.

Dévai 2018-ban a glasgow-i Európa-bajnokságon ugrásban aranyérmes lett, de ezután beütötte a lábujját a felemáskorláton, amely során letört egy csonkszilánk és műtétre szorult. Az orvosi beavatkozás után a seb elfertőződött, ezért ismét kórházba került, és további operációkra került sor, a szteroidok miatt pedig komolyan károsodtak a szalagjai és az ízületei, így csak mankóval tudott járni.

Tavaly újabb műtét várt Dévaira, majd az antibiotikumos kezelést követően júniusban újra edzeni kezdett, ám a koronavírus-járvány miatt versenyezni már nem tudott. Visszatérése jól sikerült, ugrásban arannyal zárt a szombathelyi világkupa-versenyen.

Kiemelt kép: Julian Finney/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik