Sport koronavírus

A Breszt titkolózása miatt fertőződhettek meg szegedi kézilabdázók

Ahogyan arról beszámoltunk, koronavírusos megbetegedések miatt ismét karanténba került a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata és szakmai stábja.

A pozitív PCR-teszteket a Breszt elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után produkálták a szegedi kézisek, a klub honlapján közzétett beszámoló szerint pedig nem véletlenül. A magyar csapat ugyanis nagyon későn értesült arról, hogy a Bresztnél gondok vannak.

Bár a Breszt csapatában már a mérkőzés előtt három nappal pozitív lett az egyik játékosuk koronavírustesztje, klubunkkal példátlan és elfogadhatatlan módon, csak a meccs előtti este, az edzésünk közben, email-ben közölték ezt a tényt. Ezt követően azonnal felvettük a kapcsolatot az Európai Kézilabda Szövetséggel (EHF), és jeleztük, hogy számunkra kockázatos lenne a csütörtök esti pályára lépés, mert ilyen esetben nagyon sokszor előfordul, hogy nem csak egy fertőzött van egy csapaton belül. Délután 17 óra után, nem egészen két órával a mérkőzés kezdete előtt jött a hivatalos értesítés klubunk részére, hogy a Meskovnál mindenki eredménye negatív lett, így mindenképpen játszanunk kell

– áll a klub honlapján.

Ezt követően a hosszú hétvége miatt nem kerülhetett sor további tesztelésre, csak hétfőn, amelynek eredményét ma már ismerjük: három játékos is megfertőződött. Szerdán jött az újabb fordulat, a Breszt is bejelentette, hogy több játékosa is elkapta a koronavírust.

A MOL-Pick Szeged beszámolója szerint akár jogi lépéseket is fontolgat a Breszttel szemben, de előbb megvárja a magyar együttes, az EHF mit lép a történtekre.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik