Sport koronavírus

Babos Tímeát már Párizsba is elkísérte régi-új edzője

Azok után, hogy szakított eddigi edzőjével, az amerikai Michael Joyce-szal, visszatért régi mesteréhez Babos Tímea. A továbbiakban ugyanis ismét Thomas Drouet irányítja a szakmai munkáját.

Babos Tímea elköszönt amerikai edzőjétől
Michael Joyce tavaly június óta irányította a magyar teniszező szakmai munkáját.

A Molcsapat.hu portálnak Babos elmondta, nem bizalomvesztés, illetve személyes vagy szakmai nézeteltérések miatt szakított Joyce-szal, egyszerűen a koronavírus olyan helyzetet idézett elő, hogy fél évig nem is tudtak egymással találkozni.

A helyzet a mai napig sem lett könnyebb, a ki- és beutazási szabályok miatt nem tudunk tovább együtt dolgozni. Nagyon szeretjük és tiszteljük egymást, a szakmai kapcsolatnak vége szakadt, de barátok maradunk

– nyilatkozta.

A munkát ezentúl korábbi edzőjével, Thomas Drouet-vel folytatja, aki hasonló helyzetbe került kínai játékosával, Vang Csianggal: a beutazási korlátozások miatt nem tudták folytatni a közös munkát.

„A maszk miatt senki nem szúrta ki, de a Roland Garrosra már Thomas kísért el. Tulajdonképpen a párizsi Grand Slam volt a teszt, amit néhány nap közös munka előzött meg, és mivel sikerült Kikivel címet védenünk, úgy döntöttünk, bejelentjük, hogy folytatjuk a közös munkát” – tette hozzá Babos.

A világranglista 111. helyén álló magyar teniszező egyesben öt mérkőzést játszott a teniszélet nyári újraindítása óta, ezek közül egyet megnyert és négyet elveszített.

Idén 17 meccsen öt siker és 12 vereség a mérlege, a francia nyílt bajnokságot viszont párosban megnyerte a francia Kristina Mladenovic oldalán.

Kiemelt fotó: MTI/EPA/Yoan Valat

Ajánlott videó

Olvasói sztorik