Sport

Babos Tímea egy napon döntőzik Párizsban Nadallal és Djokoviccsal

Női páros döntő:

A Roland Garroson vasárnapi fináléit 11,30 órától a női párosok, Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Guarachi, Krawczyk (chilei, amerikai, 14.) kezdik, majd 15 órától jön a Djokovics (szerb, 1.)–Nadal (spanyol, 2.) álommeccs.

Kezdjük a magyar érdekeltséggel. Már a kiemelésből is látszik, a chilei, amerikai kettős nem kis meglepetésre jutott be a párizsi döntőbe. Mindketten inkább párosspecialisták, lévén egyesben Guorachi 973.-, míg Krawczyk egyesben nem szerepel a világranglistán.

A floridai születésű (1990. november 17.) , Chilét 2015 óta képviselő Guarachi pályafutása legjobbjaként párosban 38. (2020. február 17.) volt. Eddig 2 WTA Tour-versenyt nyert párosban. Korábbi legjobb eredménye a 3. forduló volt Grand Slamen, a tavalyi US Openen ünnepelhetett 2 győzelmet.

Az 1994. január 11.-én született Krawczyk karrierje legjobbjaként párosban 35. (2020. január 13.) volt a világranglistán. Eddig 4 WTA Tour-versenyt nyert párosban. Korábbi legjobb eredménye a 3. forduló volt Grand Slamen, a tavalyi Australian Openen ünnepelhetett 2 győzelmet – mutatja be az ellenfeleket a babostimea.hu oldal.

Ettől nyilvánvaló, az esélyek szerint Baboséknak kellene megvédeniük 2019-ben megszerzett bajnoki címűket. Ha sikerül,

a magyar teniszező tizedik Grand Slam fináléjában negyedik alkalommal (Australian Open: 2018, 2020, Párizs: 2019) diadalmaskodna Párizsban.

Férfi egyes döntő

Djokovic és Nadal többet játszott egymással, mint bármelyik másik férfi teniszező: 56. alkalommal lépnek pályára egymás ellen vasárnap.

A pár a sportág legnagyobb meccseit produkálta:

  • Nyolc Grand Slam-döntőn,
  • Öt Grand Slam elődöntőn,
  • 19 ATP Tour-döntőn,
  • 13 ATP Tour-elődöntőn,
  • Egy olimpiai elődöntőn

meccseltek egymás ellen és az utolsó, januári ATP-tornán elért győzelme után

a szerb világelső 29-26-ra vezet  a spanyol ellen.

Rafael Nadal ezzel szemben salakspecialista. A második kiemelt 2004 óta tartó elképesztő sorozatában, csak két mérkőzést veszített el a Roland Garroson. Ennek ellenére tudja, a vasárnapi döntőben kemény próbatétel vár rá a príma formában lévő szerb ellen. Extrát kell nyújtania, ha le akarja győzni az első kiemelt Novak Djokovicot, és hogy megvédje, és egyel növelje eddigi rekordját, 13. alkalommal is megnyerje a Roland Garros bajnoki címét.

(kiemelt kép: Photo by Greg Wood / AFP) 

Roland Garros, program

11 óra: női páros döntő:
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Guarachi, Krawczyk (chilei, amerikai, 14.) (Tv: Eurosport1)

15 óra: férfi egyes döntő:
Djokovics (szerb, 1.)–Nadal (spanyol, 2.) (Tv: Eurosport1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik