Sport

Győztes góllal mutatkozott be Hollandiában a magyar pólókapus

Nem először fordult elő György Dávid pályafutásában, hogy vízilabdakapusként gólt szerzett. Az azonban egészen egyedülálló, hogy hollandiai debütálásakor egy győztes találattal köszönjön be.

Egészpályás kapusgólt villantott a magyar játékos - videó
A vízilabda OB I-ben sült el György Dávid keze.

A 25 éves játékos az előző szezonban még Kaposváron védett, azonban a koronavírus miatt félbeszakadt bajnokság után Hollandiába, az AZC Alphen csapatához szerződött.

„A meccs a vége felé járt, döntetlen volt az állás. Nem beszéltük meg előre, nem készültünk kifejezetten erre a megoldásra. Spontán alakult így, s kicsit rizikós is volt a dolog, 8-8-as állás, az első bajnoki… De mindenféleképpen nyerni szerettünk volna. Az utolsó akció előtti időkérésnél úgy küldött fel minket az edzőnk, hogy próbáljuk megnyerni a meccset. Úgy alakult, hogy én kerültem oda” – nyilatkozta a Vlv.hu szakportálnak.

Sokan gratuláltak, a gólt megosztottam, oda is érkeztek kommentek, aki ismer, írta, hogy végre ki tudok teljesedni, mert kifejezetten nekem való ez az új szabály, hiszen szeretek kapura lőni

– tette hozzá.

Elmondta, a csapat fele magyar, Makláry Ádám, Nagy László és Kelemen Zoltán már régóta Hollandiában vízilabdázik, de most érkezett Kincses Attila, aki korábban Portugáliában pólózott.

A portál megjegyzi, hogy György Dávid korábban már szerzett gólt a magyar ob I-ben is, ahol 2017-ben egész pályás gólt lőtt a saját kapuja előteréből a Kaposvár-Szentes meccsen, 2019 februárjában ezt megismételte a Népligetben a Fradi ellen, míg tavaly novemberben, a Kőér utcában megrendezett Honvéd-Kaposvár bajnokin akcióból talált be.

Kiemelt fotó: AZC Alphen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik