Sport

Ha az UEFA rábólint, a Barcelona és a Juventus elleni BL-meccseit a Puskásban játszhatja a Fradi

A Puskás Aréna tárt kapukkal várja a Fradit

– ezt nyilatkozta az Indexnek Fürjes Balázs. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára azt mondta, hogy az a javaslatuk a Ferencvárosnak, hogy a Juventus és a Barcelona elleni BL-meccseket játssza a Puskásban a csapat.

A Fradiban rögtön a csoportkörbe jutás után felvette a kapcsolatot a Puskás Arénával, de a vezetőség arról értesítette a klubot, hogy technikai okokból mindhárom hazai BL-összecsapást nem lehetne itt megrendezni. A fennakadást egy gyepcsere okozza, emiatt a Fradi az első csoportmeccset nem tudná itt játszani, márpedig az UEFA szabályai szerint a csapatoknak minden csoportmeccsét ugyanabban stadionban kell megrendezniük.

Vagyis a helyzet most az, hogy ha az UEFA rábólint a Fradi kérésére, akkor a Juve és a Barca elleni meccseket a nemzeti stadionban játssza a csapat, a Dinamo Kijev ellenit pedig a Groupamában. 

Az interjúból kiderül az is, hogy Fürjes elnézést kért Kubatov Gábortól, a Ferencváros elnökétől, hogy

 az apparátus egy napig nem állt a helyzet magaslatán, ezért kapott elsőre félrevezető információt a Ferencváros arról, hogy jöhet-e a Puskásba.

kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik