Sport koronavírus

Tíz játékosa koronavírusos, november közepéig nem játszik a veszprémi kézicsapat

Az NB I-ben újonc Veszprém-Felsőörsnél tíz játékos és a szakmai stáb két tagja lett koronavírusos.

Koronavírusos megbetegedések miatt november közepéig szinte biztosan nem léphet pályára a férfi kézilabda NB I-ben újonc Veszprém-Felsőörs csapata. A klub honlapjának szerdai beszámolója szerint pénteken az egyik játékosuk tesztje pozitív eredményt hozott, ezért hétfőn a felnőtt keret minden tagját megvizsgálták.

Mint kiderült, tíz kézilabdázó, valamint a szakmai stáb két tagja fertőződött meg.

Az érintett játékosok sportorvosi engedélyét bevonták, ők várhatóan 4-6 hét elteltével folyamodhatnak új engedélyért. A hatósági karantén letelte után újra tesztelni fogják őket, és negatív eredmény esetén folytathatják az edzéseket.

A realitás az, hogy bajnoki mérkőzést szerencsés esetben november közepe után tudunk majd játszani

– áll a közleményben az MTI cikke szerint.

A Veszprém-Felsőörs egy győzelemmel és két vereséggel kezdte első élvonalbeli idényét.

Megérkeztek a hétfői teszteredmények. Sajnos többen is fertőzöttek a játékosaink és a stábtagok közül is.http://veszpremikse.hu/helyzetjelentes-a-felnott-csapatanak-virushelyzeterol/

Közzétette: VKKFT Veszprém – 2020. szeptember 30., szerda

Módosul a mérkőzés-halasztások rendje és a koronavírus-protokoll

Az NB I-es liga és az MKSZ módosította az élvonalbeli felnőtt bajnokságok versenykiírását, amelynek értelmében külön szabályozást vezettek be a koronavírus miatt kérelmezett halasztásokra. A szövetség szerdai híradása szerint egy mérkőzés

kizárólag akkor halasztható el, ha egy csapatot hatósági karantén alá vontak a meccs idejére, vagy a megbetegedések miatt nincs megfelelő számú, játékengedéllyel és érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkező játékosa.

Húsz vagy több kiváltott játékengedély esetén legalább 12 játékos, közte egy kapus; 19 játékengedély esetén 11 játékos, közte egy kapus, stb. esetén köteles pályára lépni az adott csapat. Amennyiben a halasztás fenti feltételei a mérkőzés új időpontjában is fennállnak, a mérkőzés tovább halasztható.

Az NB I-es csapatok számára jövő hétfőtől heti egy PCR-teszt elvégzése kötelező.

Az életével játszhat az a sportoló, aki túl korán tér vissza a koronavírus után
Egyre több klub kerül nehéz helyzetbe a koronavírusos sportolók miatt. Az Országos Sportegészségügyi Intézet olyan ajánlást adott, amely alapján a pozitív tesztet produkáló játékosoknak érdemes 4-6 hetet kihagyni, mielőtt újrakezdik az edzéseket. Erre rámehet akár a csapat idénye is, de közben a kardiológiai szövődmények, és a 22 évesen, edzés közben elhunyt Tóth Bendegúz példája mindenki számára figyelmeztetésül szolgál.

„Folyamatosan változik a helyzet, mind a játékosok érintettsége, mind a jogszabályi környezet átalakult szeptember elejéhez képest, ezért a ligával egyetértésben változtatásokról döntöttünk” – mondta Novák András, az MKSZ operatív igazgatója, aki leszögezte, hogy ezúttal is kizárólag olyan módosítások léptek érvénybe, amellyel a liga egyetértett és támogatta.

Novák elmondta, a tesztelés az Országos Sportegészségügyi Intézet ajánlása és az MKSZ koronavírus-protokollja alapján eddig a csapatok saját hatás- és felelősségi körébe tartozott, mostantól azonban kötelezőek a heti PCR-tesztek. A tesztelésnek az anyagi, szervezési és jogszabályi feltételei is tisztázottá váltak.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik