Sport koronavírus

Nincs halasztás, egynapi edzéssel lép pályára a magyar csapat az első fordulóban

Rendkívül nehéz idénynyitó mérkőzésre készülhet az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata, amelynek játékosai csütörtökön edzhetnek először, pénteken pedig már a Szolnoki Olajbányász ellen kell pályára lépniük.

Szombaton kezdjük a bajnokságotNem fogadták el halasztási kérelmünket, a Szolnokot fogadjuk 17.30-kor a Gáz utcában.Részletek: https://www.albakosar.hu/index.php?pg=news_3_4576

Közzétette: Alba Fehérvár – 2020. szeptember 29., kedd

A csapat azért került ilyen kényes helyzetbe, mert az egyik kosárlabdázó koronavírustesztje pozitív lett, a szövetség (MKOSZ) szabályzata szerint az egész keret tíznapos karanténba került. Az Alba Fehérvár szerette volna elhalasztani a meccset, ám ebben a szolnoki együttes nem ment bele, ezért izgulhatnak majd a hazaiak, hogy hány játékos tesztje lesz negatív.

Az edzéskihagyás okozta esetleges sérülések elkerülése érdekében halasztási kérelemmel fordultunk a Szolnok együtteséhez, azonban ők nem járultak hozzá a nyitómérkőzés későbbi időpontban történő lejátszásához. A hazai szövetség előírása, hogy az első meccs előtt 72 órával minden csapat kötelező tesztelésen esik át, ami reményeink szerint nem befolyásolja a lehetőségeinket, azaz a 12 versenyengedéllyel rendelkező játékosunkból lesznek legalább nyolcan, akik negatív teszttel, érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkeznek, tehát pályára léphetnek

– idézi a klub hivatalos honlapja Balássi Imre elnököt.

Az egyesület honlapja azt is hozzáteszi, ameddig az előírások nem változnak, mindenképpen nézők előtt szeretnék megrendezni hazai mérkőzéseket, így a szolnoki csapat elleni bajnokit is. Az idény első Alba Fehérvár-meccse pénteken 17:30-kor kezdődik majd.

Kiemelt kép: albakosar.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik