Sport

Horrorbalesetet szenvedett, kizuhant a pályáról a címvédő a bringavébén

Borzalmas balesetet szenvedett Chloé Dygert a 2020-as országúti kerékpáros világbajnokság csütörtöki versenynapján. A tavaly az időfutamot megnyerő amerikai bringás ezúttal is nagy esélyes volt és kifejezetten jól állt az olaszországi Imolánál rendezett futamon, féltávnál közel fél perccel vezetett, amikor egy kanyarban hirtelen rázkódni kezdett az első kereke, elveszítette az irányítást, majd a szalagkorláton átbukva kizuhant az útról.

Csapata egyből a odasietett hozzá, majd a mentősök is megérkeztek a helyszínre, ám egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a sérülése.

„Egyelőre annyit tudunk, hogy az eszméleténél volt és beszélt. Majd jelentkezünk, ha többet tudunk” – idézte az NBC az amerikai csapat szóvivőjét.

A 23 éves Dygert országúti vébéken a felnőtt aranyérme mellett kétszer is nyert juniorként, míg pályakerékpárban olimpiai ezüstérme és hét világbajnoki aranyérme van.

A női időfutamot Anna van der Breggen nyerte. A 30 éves holland kerékpáros a számban szerzett négy korábbi vb-ezüst, közte az elmúlt három év második helyei után ért fel a csúcsra. A mezőnyverseny olimpiai bajnoka mellett az augusztusi Európa-bajnoksághoz hasonlóan Marlen Reusser és Ellen van Dijk állhatott a dobogóra.

Női időfutam (31,7 km)

1. Anna van der Breggen (Hollandia) 40:20.14 perc (47,157 km/óra átlagsebesség)
2. Marlen Reusser (Svájc) 15.58 másodperc hátrány
3. Ellen van Dijk (Hollandia) 31.46 mp h.

Kiemelt kép: Marco BERTORELLO / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik