Sport

Őszi kerékpáros tippek, hogy élmény legyen a bringázás! (x)

Tavasz óta, jelentősen megnövekedett a kerékpárral közlekedők száma.

Egyrészt sokan szeretnék elkerülni a tömegközlekedést, másrészt a fővárosban, és országosan, jelentős fejlesztések történnek, a kerékpáros közlekedés támogatásának érdekében.

Az idén viszont előállt az a helyzet, hogy jelentős hiány keletkezett a kerékpáros piacon, mivel a globális alkatrész gyártás, kerékpár tervezés, az összeszerelés, és a szállítás Tajvanról ahonnan a legtöbb kerékpár érkezik, leállt, vagy akadozott.

Ezt azért szükséges elmondani, mert az első és nagyon fontos szabály, hogy a forgalomban, csak biztonságos, üzembiztos, a KRESZ szabályainak megfelelően felszerelt kerékpárral vegyünk részt.

Az eddig csak otthoni vagy hétvégi kerékpározásra használt régi, nem szervizelt bringa, nem biztos, hogy alkalmas, a közlekedésben való részvételre.

Ha viszont meg van a megfelelő férfi vagy női kerékpárod, idősebbeknek elektromos kerékpárja, akkor az alábbi szempontokra érdemes kiemelten figyelni, az egészségünk, és testi épségünk megóvása érdekében.

Az őszi, szeszélyes időjárás, a reggel hűvös, délután meleg napok, kedveznek a megfázásoknak. És itt nem csak felsőlégúti megfázásokra kell gondolni, mert könnyen megfázhat a derék, és az ízületek is, ami, hosszú és fájdalmas felépülésével jár.

Ezért kérjük szakember véleményét, ahogyan mi is tettük a Berguson kerékpár, kerékpáros ruházati boltjában.

Rengeteg tanácsot kaptunk, és rengeteg őszi-téli kerékpáros öltözetet, kiegészítőt néztünk végig, ahol az arc, és fülvédőktől kezdve, a különböző lábmelegítőkig, eső elleni ruházattal, és felszereléssel találkoztunk.

Ugyanitt felhívták a figyelmünket arra is, hogy a kerékpáros közlekedés elengedhetetlen része a kerékpáros sisak, ami szintén mindenki igényének megfelelő választékban, méretben, és színben érhető el, és a legtöbb esetben mindenképp megvédi a viselőjét, egy esetleges baleset, vagy esés során a fejsérülésektől.

Ha pedig most terveztek kerékpárt vásárolni, érdemes a Bergusonnál érdeklődni, raktáron lévő kedvezményes, tavalyi modellek iránt, vagy feliratkozni már most a 2021-es készlet valamelyik szuper darabjára.

Így garantáltan, egy maximálisan felszerelt, üzembiztos, a KRESZ szempontjából, kifogástalan kerékpárral, ruházattal, és sisakkal tudtok biztonságosan, balesetmentesen, részt venni a kerékpáros közlekedésben.

Berguson társ a kerékpározásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik