Sport lineup

Megvan Brady első győzelme a Tampánál, de a világ végéről kétszer is betaláló rúgó a nap hőse

A hosszabbításban, egy 58 yardos mezőnygóllal győzött a címvédő Kansas City Chiefs a Los Angeles Chargers ellen az NFL második fordulójában.

A kaliforniai találkozón a Chiefsnek rúgója, Harrison Butker klasszis teljesítményére volt szüksége a sikerhez. A Kansas City végig futott az eredmény után, a győztes rúgásig egyszer sem vezetett. A rendes játékidő utolsó másodperceiben aztán Butker 30 yardos mezőnygóllal mentette hosszabbításra a meccset, majd a ráadásban, két perccel a vége előtt rúgta be a győztes találatot.

A 25 éves játékos kétszer is betalált 58 yardról, ami egészen ritka bravúrnak számít, a liga történetében korábban mindössze egyszer volt ilyenre példa: Greg Zuerlein a St. Louis színeiben művelt hasonlót 2012-ben.

A Chargersben ezen az összecsapáson mutatkozott be az újonc irányító, Justin Herbert, aki remekül játszott és 311 yardot passzolt. A másik oldalon a februári Super Bowl legértékesebb futballistája, Patrick Mahomes a meccs első felében szenvedett, rengeteg pontatlan átadása volt, végül azonban 302 yarddal és két touchdown-átadással zárt.

A New England Patriotscal hatszoros bajnok Tom Brady a második meccsén megszerezte első győzelmét a Tampa Bay Buccanneers színeiben. A veterán irányító vezérletével együttese 31-17-re győzte le a Carolina Pantherst. Brady 217 yardot passzolt és egy TD-átadása volt, egyszer pedig eladta a labdát. A sikerhez a futó, Leonard Fournette (103 yard, 2 TD) remeklése is kellett a Tampának.

A nap legőrültebb meccsét Dallasban játszották, ahol a hazai Cowboys az első félidőben már 20 pont hátrányban is volt, sőt, két perccel a vége előtt az Atlanta Hawks még kilenc ponttal vezetett. A hajrában aztán a házigazda előbb egy touchdownnal két pontra zárkózott, majd pedig megszerezte saját kirúgását és a végén a már említett Zuerlein 46 yardos mezőnygóljával 40-39-re győzött.

A dallasi irányító, Dak Prescott 450 yardot és egy touchdownt passzolt, illetve háromszor futott be a Falcons célterületére.

Eredmények, 2. forduló:

Los Angeles Chargers – Kansas City Chiefs 20-23 – hosszabbítás után
Tampa Bay Buccaneers – Carolina Panthers 31-17
Dallas Cowboys-  Atlanta Falcons 40-39
Chicago Bears – New York Giants 17-13
Green Bay Packers – Detroit Lions 42-21
Indianapolis Colts – Minnesota Vikings 28-11
Miami Dolphins – Buffalo Bills 28-31
New York Jets – San Francisco 49ers 13-31
Philadelphia Eagles – Los Angeles Rams 19-37
Pittsburgh Steelers – Denver Broncos 26-21
Tennessee Titans – Jacksonville Jaguars 33-30
Arizona Cardinals – Washington Football Team 30-15
Houston Texans – Baltimore Ravens 16-33
Seattle Seahawks – New England Patriots 35-30
Cleveland Browns – Cincinnati Bengals 35-30

Kiemelt kép: Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik