Sport

Óriási meccset nyert a Fradi kézicsapata Tatabányán

Hihetetlen hullámvölgyben van a Tatabánya férfi kézilabdacsapata, amely szenzációsan teljesített a felkészülési időszakban, a bajnokságban azonban elég visszafogottan szerepel.

A csapat a nyári felkészülés alatt minden mérkőzését megnyerte, az újonc Veszprémi KKFT-t, a Fradit, a Csurgót, majd a Budakalászt is legyőzte, de az igazi bravúr az volt, hogy elkapta a Telekom Veszprémet (33-31), majd a 2016-os Bajnokok Ligája-győztes Vive Kielcét is (28-27).

Két koronavírusost találtak a Fradi női kézicsapatában, elmarad a BL-meccs
A magyar csapat többi játékosát is karanténba helyezték.

Ezek után az NB I-re mintha kifulladt volna, előbb Balatonfüreden ért el 27-27-es döntetlent, majd hazai pályán csupán 25-24-re verte a Gyöngyöst.

Így jött a pénteki, Fradi elleni mérkőzés, amelyen volt miért visszavágni. A felek legutóbb február 18-án találkoztak egymással, akkor meglepetésre a Fradi idegenben győzött 28-24-re – előtte pedig a Népligetben 32-31-re.

Szenzációs Fradi-rajt

A helyzet alig változott, és igazságtalanok lennénk, ha csak a hazaiak gyengélkedését emelnénk ki, mert a Fradi nagyszerűen és összeszedetten játszott már a meccs elejétől kezdve.

Bő három perc (!) után a vendégek már 5-1-re vezettek, Vladan Maticot majd szétvetette az ideg, amikor időt kért. Nem is tudott komolyabb tanácsot adni, azt vágta a játékosai fejéhez: „Játsszatok, amit akartok!”

Ez megtette a hatását, a Tatabánya 10 perc alatt kiegyenlített (8-8), de közben súlyos csapást szenvedett. A válogatott jobbátlövő, Ancsin Gábor rálépett játékostársa lábára, a bal bokája csúnyán kibicsaklott, úgy kellett letámogatni a pályáról.

A Fradi rendezte sorait, és 16-12-es előnnyel mehetett félidei pihenőre.

Matic üvöltése sem segített

Matic a szünetben sem tudta rendezni a sorokat, a gyámoltalanul védekező és gyengén támadó csapat képtelen volt feljebb jönni.

Türelmetlenek vagyunk! Hol van a fejetek?

– üvöltötte Matic az újabb időkérésénél, mindhiába.

Pordán Bálint góljával a 42. percre már nyolcra nőtt a vendégek előnye (15-23), de aztán a ferencvárosi beállós harmadik kiállítása kicsit megkavarta az állóvizet, a Tatabánya egy 3-0-s szériával feljebb kapaszkodott (18-23).

Horváth Attila időt kért, ezzel megtörte a hazaiak lendületét. A Fradi előnye kitartott, a 27-24-es győzelmet egy pillanatig nem fenyegette veszély.

NB I

Férfiak
Tatabánya – Ferencváros 24-27 (12-16)
Gyöngyös – Budakalász 34-31 (18-15)

 

Nők
Boglári Akadémia-SZISE – Siófok 21-34 (13-18)

Kiemelt fotó: Facebook/FTC Kézilabda

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik