Sport lineup

Ha ezt a blokkot nem mutogatják majd évek múlva, akkor semmit

Az NBA-szezon egyik lesajnált csapata volt eleinte a Miami Heat, amely ehhez képest nem csak bejutott a keleti főcsoportdöntőbe, de ott már 1-0-ra vezet a Boston Celtics elleni, az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. Nehéz lenne egy valakit kiemelni a 117-114-es, hosszabbításos győzelem után:

  • Goran Dragic dobott 29 pontot,
  • Jimmy Butler ismét sokoldalúan játszott és 20 ponttal zárt,
  • az újonc Tyler Herro pedig a padról beszállva szállított 12 pontot és 11 lepattanót.

Volt azonban a meccsnek egy olyan momentuma, ami mellett egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni, és amit még biztosan hetekig, de lehet évekig fognak mutogatni. A bostoni Jayson Tatum tört a palánk felé és egy óriási zsákolásra készült, amivel második hosszabbításra menthette volna a meccset,

azonban Bam Adebayo valami földöntúli blokkal megakadályozta ebben. A visszajátszásokon látszik, hogy a keze már a gyűrű fölé hajlott, de onnan is ki tudta ütni a labdát.

A 23 éves center nem csak ennyit tett a sikerért, bár kétségtelenül ez volt a leglátványosabb. Dobott mellett 18 pontot, volt hat lepattanója és kilenc asszisztot is kiosztott.

Nyugaton egy hetedik mérkőzés jutott a játéknapra, amelyet a 40 pontos Jamal Murray vezette Denver Nuggets nyert meg a Los Angeles Clippers ellen. A Denver az első csapat az NBA történetében, amely két egymást követő párharcot is 3-1-es hátrányból tudott megnyerni, az előző körben a Utah Jazzt ütötték ki – majd a Los Angeles Lakers vár rájuk a főcsoportdöntőben.

NBA-rájátszás

Nyugati főcsoport, elődöntő:
Los Angeles Clippers-Denver Nuggets 89-104
Továbbjutott: a Nuggets 4-3-as összesítéssel.
Keleti főcsoport, döntő:
Boston Celtics-Miami Heat 114-117 – hosszabbítás után
A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0, a Miami javára

Kiemelt kép: Jesse D. Garrabrant / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik