Sport

Világbajnoki ezüstérmes edzőt kapott a magyar jégkorong-válogatott

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) bejelentette, hogy Sean Simpsont nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányának.

🇭🇺 Sean Simpson a magyar férfi jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya! 🇭🇺 A svájci válogatottal🇨🇭 világbajnoki…

Közzétette: Magyar Jégkorong – 2020. szeptember 14., hétfő

A kanadai szakember 1991 óta dolgozik edzőként, először a svájci Lyssnél kapott lehetőséget, majd a szintén svájci Zugnál végigjárta a ranglétrát, vezértletével a felnőtt csapat megszerezte első és egyetlen bajnoki címét. Később német bajnoki címet is szerzett, majd a kanadai válogatottnál is munkát kapott, amellyel megnyerte a Spengler Kupát.

A 2010-es vb előtt nevezték ki a svájci válogatott szövetségi kapitányává, amellyel 2013-ban világbajnoki ezüstérmet szerzett.

Egy évvel később Szocsiban, a téli olimpián a 9. helyen végzett Svájc. Megfordult még a KHL-ben is, de a Lokomotiv Jaroszlavl csapatával csak kilenc meccse volt.

Klub- és válogatott szinten is sikereket ért el, ez döntött mellette. Szimpatikus, nagy tudású, jól felkészült szakemberről van szó, akitől azt várjuk, hogy építsen fel újra egy harcias, nyerni akaró, magyar virtusú csapatot

– mondta az új kapitányról Vas Márton, a szövetség általános igazgatója.

Simpson a magyar válogatottnál két évre szerződött és szeptember végén érkezik Magyarországra, a tervek szerint novemberben mutatkozhat be a kispadon.

Kiemelt kép: TF-Images/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik