Sport koronavírus

Fegyelmi indult a békéscsabai kézisek koronavírus-eljárása miatt

Egyik játékosának koronavírus-fertőzés gyanúja miatt nem állt ki a Békéscsaba a Győri Audi ETO KC otthonába kiírt keddi mérkőzésére a női kézilabda NB I-ben. Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója szerint a békéscsabaiak nem tartották be az előírásokat, ezért fegyelmi vizsgálat indult ellenük.

Két vereséggel kezdett, keményen megbüntették az NB I-es kézicsapatot
A büntetés mértéke olyan drasztikus, mint amilyen megdöbbetnő az eddig nyújtott teljesítmény.

Novák szerint a kluboknak elküldött iránymutatás úgy kezdődik, hogy a gyanús eseteket el kell különíteni, izolálni és tesztelni kell. Az izoláció azonban ebben az esetben nem történt meg.

Sok extrém szituációt generál a járvány, a csabai egyesület eljárása azonban megdöbbentett minket. Nemcsak magukat, hanem a Bajnokok Ligája-szereplés előtt álló Győrt is veszélybe sodorhatták volna

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

„Rendkívül egyszerű lett volna a történet, ha a csabaiak betartják a fennálló előírásokat. Ehelyett nem izolálták a fertőzésgyanús esetet, miközben tesztelést végeztek az érintett játékoson, aki elutazott a csapattal Győrbe.

Nem értjük, ez miként történhetett meg, ezért a Covid-protokoll megsértése miatt fegyelmi eljárás indul a klubbal szemben.

Kiemelt fotó: Facebook/Győri Audi ETO KC

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik