Sport

Majdnem szégyenben maradt hazai pályán a Szeged kézicsapata

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 28-25-re legyőzte az újonc Veszprém-Felsőörs csapatát a férfi kézilabda NB I pénteki mérkőzésén.

A 11. percben a hazaiak vezettek két góllal, a 27. percben viszont már a remekül teljesítő vendégek álltak jobban három találattal. A második félidőben is végig szoros volt az állás, a jóval esélyesebb szegediek csak öt perccel a vége előtt tudták biztosítani sikerüket.

A házigazdák legeredményesebb játékosa a válogatott beálló, Bánhidi Bence, valamint az orosz balátlövő, Dmitrij Zsitnyikov volt öt góllal, a veszprémieknél Vajda Huba hat találatig jutott.

„Gratulálok a veszprémieknek, kevés hibával játszottak, sokáig vezettek is, nehéz, kiegyenlített meccset játszottunk.

Bonyolult lesz úgy kézilabdázni, ha a fejünk nincs a pályán. Sokat kell javulnunk

– nyilatkozta az M4 Sport kamerái előtt Juan Carlos Pastor, a Szeged edzője.

A válogatott beállós, Bánhidi Bence is gratulált az ellenfélnek.

„Nagyon jól játszott a Veszprém, a játékosai lelkesek voltak, mi pedig az ellenkezője. A második félidőben meg kellett magunkat karmolnunk, hogy felébredjünk. Fejben kell fejlődnünk, talán jó is volt ez a meccs, mert felkészített minket a PSG elleni Bajnokok Ligája-csatára.”

Tombor Csaba nagyot sóhajtva mondta, hogy 48 órán belül lejátszották meccseiket a két nagy csapattal.

„A Szeged is fáradt volt a csurgói utazás miatt, kicsit talán le is becsült bennünket. Majdnem tökéletes teljesítményt tudott nyújtani, és kellemetlen pillanatokat okoztunk ennek a nagy csapatnak.

Az biztos, hogy mi menni fogunk, mint az állat, a gyerekek bizonyítani akarnak, ezért dolgoztak egész életükben.

„Kikaptunk, de előtte aláírtuk volna ezt a végeredményt. Az 50. percben még a vezetésért támadtunk, Bízom benne, hogy a fiatalos lendülettel tovább tudunk menni” – mondta Vajda Huba.

NB I

MOL-Pick Szeged – Veszprém-Felsőörs 28-25 (13-14)

Kiemelt fotó: Facebook/VKKFT Veszprém

Ajánlott videó

Olvasói sztorik