Sport koronavírus

Babos párospartnere szerint rémálom, amit átélnek a US Openen

Minden idők egyik legnagyobb fordítását mutatta be az orosz Varvara Gracseva, aki az amerikai nyílt teniszbajnokság második fordulójában 1:6, 1:5-ről és négy meccslabdáról fordítva búcsúztatta Kristina Mladenovicot.

Döbbenetes meccsen esett ki Babos párostársa a US Openről
Ez minden idők legnagyobb fordítása lehetett a tornán.

A francia teniszező – aki párosban Babos Tímeával versenyez – a meccset követően kifakadt, és bár elismerte, innen nem lett volna szabad veszíteni, azért a körülmények áldozatának mondta magát.

Egyike volt ugyanis azoknak a sportolóknak, akiket továbbfejlesztett protokollterv alá vontak, mert kapcsolatban álltak honfitársukkal, a US Open rajtja előtt pozitív koronavírus-tesztet produkált Benoît Paire-rel.

Mladenovicot azokhoz a versenyzőköz sorolták, akik több időt töltöttek Paire társaságában, így az egyébként is burokban tartott mezőnyhöz képest még szigorúbb előírások vonatkoznak rá. Eszerint naponta tesztelik, nem hagyhatja el a hotelszobájukat, és a verseny helyszínére is külön járművel szállítják.

Rémálom, amit itt átélünk. Úgy érzem magam, mintha egy buborékban lévő buborékban ragadtam volna. Csak egy vágyam van, hogy visszanyerjem a szabadságom

– nyilatkozta a női világranglista 44. helyén álló teniszező.

Azt mondta, a második szettben 5:2-es vezetésnél egyszerűen összezuhant.

„Utálatos, ahogy bánnak velünk, de nem akarom, hogy ez ürügy legyen a vereségemre. Nem az Egyesült Államok Tenisz Szövetségének hibája, hogy négy meccslabdáról kikaptam” – tette hozzá.

Azt viszont nem érti, hogy 30 negatív teszt ellenére miért bánnak vele úgy, mint egy fogollyal vagy bűnözővel.

A körülmények szörnyűek, és ha tudtam volna, hogy 40 perc kártyázás egy pozitív koronavírustesztet produkáló játékossal ezt eredményezi, sohasem tettem volna be a lábam erre a tornára

– mondta.

Kiemelt fotó: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Sputnik via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik