Sport lineup

Ünnepelhetett volna a csapattársakkal, de inkább a riválist vigasztalta

Parádés? Szenzációs? Elképesztő? Már kissé el vannak koptatva ezek a jelzők ahhoz, hogy bármelyiket is ráhúzzuk arra a teljesítményre, amit Jamal Murray és Donovan Mitchell nyújtott az NBA rájátszásának első körében.

A Denver Nuggets és a Utah Jazz egy sokáig emlékezetes, hétmeccses párharcot ívtak egymással, és bár utóbbi összesítésben 3-1-re is vezetett, végül a denveriek mentek tovább 4-3-mal a második körbe. A szerda hajnali hetedik meccsen 80-78-ra vezetett a Nuggets, amikor még volt egy dobása a Jazznek, de Mike Conley triplája után a labda kiperdült a gyűrűből.

Donovan Mitchell a rontott dobást látva a fejét fogva feküdt el a parkettán. Az első ember, aki odaszaladt hozzá, majd felsegítette és átölelte, Jamal Murray volt.

Ők ketten egymással is rivalizáltak végig, Mitchell 36,3, Murray 31,6 pontot átlagol a szériában. Előbbi 33 triplát dobott a párharc során, ami rekord, de utóbbi is 32-ig jutott. Ketten összesen 475 pontot dobtak a hét meccsen, ellenfelektől ilyet még korábban sosem láttunk egy sorozaton belül.

NBA-rájátszás

Keleti főcsoport, elődöntő:
Toronto Raptors-Boston Celtics 99-102
A párharc állása: 2-0 a Boston javára.
Nyugati főcsoport, negyeddöntő:
Denver Nuggets-Utah Jazz 80-78
A párharc végeredménye: 4-3 a Denver javára.

Kiemelt kép: DAVID SHERMAN / NBAE / GETTY IMAGES / GETTY IMAGES VIA AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik