Sport

Hanga Ádám nagyot lépett előre a Barcelonánál

Hanga Ádám csapatkapitány-helyettes lett kosárlabdaklubjában, a spanyol bajnoki ezüstérmes Barcelonában, írta az MTI.

Hanga az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy óriási megtiszteltetés ez számára, és reményét fejezte ki, hogy fel tud majd nőni az ezzel járó feladathoz és felelősséghez.

Hanga Ádám: Az apám nem azért talált rám 25 év után, mert a fia vagyok, hanem mert sokat keresek
Tisztában van vele, hogy itthon csak NBA-bajnokként lehetne az Év sportolója, viszont az amerikai kalandnak már nem érzi a realitását. Gerard Piqué és Shakira a szomszédja, de tudatosan figyel arra, hogy a róla szóló hírekben ne az legyen a téma, milyen autóval jár. Interjú.

A kosaras kifejtette, két hónapja ért véget az előző szezon, amely után egyhetes pihenőt tartott. Azt követően már egyéni edzéseket végzett, így megfelelő fizikai állapotban kezdte meg augusztus közepén a csapattal a felkészülést.

„Egy hetet Andorrában edzőtáboroztunk és túl vagyunk három felkészülési mérkőzésen. Az első napok, de inkább hetek leginkább az új edzővel, Sarunas Jasikeviciussal való megismerkedésünkkel teltek, mert támadásban és védekezésben is teljesen más filozófiában, felfogásban kell játszanunk, mint eddig. A három meccsünket megnyertük, és bár ilyenkor nem elsősorban a győzelem a fontos, nagyon pozitívnak értékelem, amit a csapat mutatott” – nyilatkozta.

Hanga hozzátette, a szezon a jövő hét végén a spanyol Szuperkupával kezdődik számukra, a tenerifei négyes döntőben először a Baskoniával találkoznak – amelytől kikaptak a bajnoki döntőben –, míg a másik párban a Real Madrid játszik a házigazda Tenerifével.

Két héttel később indul az élet a spanyol bajnokságban, valamint az Euroligában is.

Kiemelt fotó: Marjai János /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik