Sport

Az éhes teniszező szobája elé is visznek kaját a US Openen

Elégedett a hétfőn rajtoló amerikai nyílt teniszbajnokság szervezésével Babos Tímea, aki a Nemzeti Sportnak elmesélte, hasznosan tölti az időt, és a koronavírusteszttel is szerencséje volt.

Babos Tímea szerint hiba lenne megrendezni a US Opent
Ha meg is tartják az amerikai Grand Slam-tornát, ő biztosan nem utazik el.

Mázlista voltam, mert tizennégy óra alatt megkaptam a negatív eredményt. Sokan panaszkodtak, hogy nagyon hosszú ideig vártak, én viszont lefeküdtem aludni, és amikor felkeltem, kéznél volt. Reggel még a szobámban kondiztam, de délután már ki is mehettem a pályára ütni egyet

– nyilatkozta.

Szerinte összességében jól megszervezték az eseményt, a szállodát remekül alakították ki: pingpongasztalokkal, számos kikapcsolódási lehetőséggel.

Hozzátette, amikor utaznia kell a szállás és a pályák között, akkor hasznosan tölti az időt: franciául tanul, olvas.

„QR-kódokkal működik minden, az ételt is kiviszik oda, ahonnan rendelték, például az éhes sportoló szobája elé, ami kényelmes és a járvány szempontjából biztonságos megoldás. A távolságtartással nincs probléma, hiszen az eredetileg a rajongóknak kialakított szurkolói zónákat most a teniszezők kaparintották meg.”

Babos egyesben a hetedik kiemelt Madison Keys ellen kezd, a mérkőzésükre kedden 23 órától kerül sor a Louis Armstrong Stadionban. Párosban Kristina Mladenovic oldalán a Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos amerikai, mexikói duó ellen.

Kiemelt fotó: Brenton EDWARDS / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik