Sport koronavírus

A kosárlabda NB I-et is elérte a koronavírus

A magyar női kosárlabda NB I-ben szereplő Ludovika-FCSM Csata Basketball csapatánál is koronavírusos lett egy játékos, tudta meg a 24.hu. Megkerestük a klubot, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy

egy kosárlabdázójukról a felkészülési időszak első edzésnapja után derült ki, hogy elkapta a vírust.

„Az esetet természetesen jeleztük a Magyar Kosárlabdázók Szövetsége felé. A klub és az illetékes hatóság elrendelte az érintettek karanténba vonulását, amely augusztus 24-én telik le. A csapat többi tagja tünetmentes és teljesen jól van” – írta válaszlevelében a klub, amelytől azt is megtudtuk, hogy azért a többes szám, mert a játékossal közvetlenül érintkező csapattársaknak is karanténba kellett vonulniuk.

Kérdésünkre azt válaszolták, hogy a csapat vezetése a járvány megelőzésére és az ellene való védekezésre tekintettel szabályzatot alkotott, amely a „Ludovika-FCSM Csata Basketball csapatának keretében sporttevékenységet folytató igazolt kosárlabdázó, edző és egyéb sportszakember (orvos, masszőr, technikai vezető stb.) sporttevékenységével összefüggő magatartásbeli felelősségére terjed ki”.

A győri kosarasok nem mehetnek bulizni és a várost is csak különegedéllyel hagyhatják el
Szigorú intézkedéseket vezetett be a klub, hogy megelőzzék a fertőzést.

A napokban egy másik magyar női kosárlabdaklubnál, a Győrnél is szabályokat vezettek be a vírushelyzet miatt, ráadásul elég szigorúakat:

a várost is csak különegedéllyel hagyhatják el a játékosok és edzők.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik