Sport lineup

17 műtét után az év visszatérésére készül az NFL-klasszis

Alex Smith, az NFL-ben szereplő Washington Football Team irányítója 2018 novemberében szenvedett súlyos lábtörése után először lekerült a sérültlistáról.

A 36 éves játékosnak több mint másfél éve a Houston Texans elleni mérkőzésen a jobb sípcsontjában és szárkapocscsontjában is nyílt törése keletkezett.

A sérülés következtében ráadásul súlyos fertőzést is kapott, és az orvosoknak az életéért, illetve az amputáció elkerüléséért kellett küzdeniük.

A fertőzés következtében egy húsevő baktérium támadta meg Smith lábát, és az irányító állapotát látva az orvosok csodának tartották, ha rendesen sétálni tud majd.

Amikor végre sikerült a fertőzést leküzdeni, Smith lába úgy nézett ki, mintha háborús sérülése lenne, a jobb bokája és a térde között szinte alig maradt izom és hús, így a bal lábának négyfejű combizmából ültettek át egy darabot a sérült területre.

Smith kilenc hónap leforgása alatt összesen 17 műtéten esett át azóta és nem csupán felépült, hanem júliusban az orvosok engedélyezték számára, hogy újra játsszon, most pedig csapata levette a sérültlistáról és az aktív keretbe tette.

„A kemény munka kifizetődik. Rengeteg oka van a Smith-háznak az ünneplésre ma este” – írta ki Instagram-oldalára egy videó kíséretében az irányító felesége.

Így ünnepelte családja Alex Smitht, aki átment a csapata orvosi vizsgálatain és egészségesnek lett nyilvánítva, így csatlakozhat a társaihoz az edzéseken!

Közzétette: Fűzővel kifelé! – 2020. augusztus 15., szombat

Alex Smith a 2005-ös amatőr játékosbörze első kiválasztottja volt. Első hét szezonjában a San Francisco 49ersnél, majd öt éven át a Kansas City Ciefsnél szerepelt, és végül 2018-ban szerződött az akkori nevén Washington Redskinshez.

Eddigi karrierje során 94 győzelem, 1 döntetlen és 66 vereség a mérlege. Összesen 34 068 yardot passzolt, 193 touchdown-átadása és 101 labdaeladása van.

Kiemelt kép: Mike Ehrmann / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik