Sport

Rosszindulatú agydaganattal műtötték a svéd beállóst

Tavasszal az orvosok rosszindulatú agydaganatot találtak a fejében, de túl a műtéten már a visszatérést tervezgeti Viktor Rhodin, a svéd Önnereds HK 26 éves beállósa.

A korábbi utánpótlás-válogatott svéd kézilabdázó pályafutása során a Bjurslätts IF, illetve az IK Sävehof csapataiban szerepelt, 2018-ban érkezett jelenlegi csapatához, amelyben 66 bajnokin 152 gólt szerzett.

„Minden egy epilepsziás rohammal kezdődött április 17-én. Otthon elvesztettem az eszméletem, a párom, Mikaela hívott mentőt.

A kórházban először az derült ki, koronavírusos vagyok majd egy CT-vizsgálat kiderítette, hogy rosszindulatú agydaganatom van a frontális lebenyben. Az orvosok elég korai stádiumban fedezték fel, így lehetséges volt a műtét

– nyilatkozta a csapatkapitány a Sportbladetnek.

Június 8-án műtötték meg, de az orvosok közölték, lehet, hogy a daganat kiújul, így folyamatosan ellenőrzésre kell mennie. A következőre decemberben kerül sor.

„Pozitív ember vagyok, még csak sötét gondolatok sem merültek fel bennem. Jól érzem magam” – tette hozzá.

A műtét után két hónapig teljes pihenőt írtak neki elő, de néhány napja elkezdeni futni. A kézilabdaedzéshez azonban meg kell várnia, amíg a koponyája teljesen meg nem gyógyul.

Novemberben vagy decemberben megyek röntgenre, remélem, tavasszal visszatérhetek

– mondta.

Kiemelt fotó: Facebook/Önnereds HK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik