Sport lineup

Minden kosaras ilyen dobásról álmodik

Van-e annál nagyszerűbb pillanat, a bajnoki cím megnyerését leszámítva, amikor egy játékos az utolsó pillanatokban, védővel a nyakán enged el egy dobást, a labda pedig a dudaszó pillanatában hullik be a gyűrűbe, meghozva ezzel a csapat győzelmét? Nem sok.

Ebben volt része Devin Bookernek, aki a Los Angeles Clippers ellen szállította a Phoenix Sunsnak a bravúrt. Bookernek alapvetően is jó estéje volt, 35 pontja a legtöbb volt nem csak a meccsen, hanem az egész játéknapon. Az utolsó másodpercekben, 115-115-ös állásnál vitte be a labdát az ellenfelek sűrűjébe, ráadásul két kifejezetten jó védő, Kawhi Leonard és Paul George álltak vele szemben, ő azonban egy lefordulás után, kissé hátradőlve ráemelte a labdát, amiből pont a dudaszó pillanatában lett kosár.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be, ahol a szünet előtt a rájátszásba már bejutó vagy oda eséllyel pályázó 22 csapat zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett “buborékban” vívja meg a végjáték mérkőzéseit. Minden csapat nyolc mérkőzést játszik az alapszakaszból, majd augusztus 17-én indul a rájátszás, a finálé pedig legkésőbb október 13-án zárul.

NBA

Milwaukee Bucks-Brooklyn Nets 116-119
Sacramento Kings-Dallas Mavericks 110-114, hosszabbítás után
Los Angeles Clippers-Phoenix Suns 115-117
Indiana Pacers-Orlando Magic 120-109
Miami Heat-Boston Celtics 112-106
Portland Trail Blazers 110-102

Kiemelt kép: Kevin C. Cox / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik