Sport koronavírus

Mégis van fertőzött a palermói tenisztornán

Több, mint 400 koronavírustesztet végeztek el a palermói női tenisztorna előtt, és ezek közül mind negatív eredményt hozott, a szombati rajtot közvetlenül megelőzően azonban egy fertőzöttet mégis kiszűrtek a folytatódó egészségügyi vizsgálatokon, írta az MTI.

Az érintett, akit nem neveztek meg, tünetmentes, de visszaléptették és elkülönítették, a női viadalokat szervező WTA pedig közölte, hogy azokon, akik a játékossal érintkezhettek, újabb teszteket végeztek el.

A WTA azt is bejelentette, hogy a tornát az eredeti tervek szerint megrendezik.

A selejtezővel induló szicíliai verseny öt hónap után az első profi viadal a sportágban, legutóbb március elején rendeztek WTA- vagy ATP-tornát.

A magyar Jani Réka mindjárt a selejtező első meccsén vereséget szenvedett, a 29 éves játékos, aki 198. a WTA világranglistáján, két sima szettben, 6:3, 6:1-re maradt alul a 172. argentin Nadia Podoroskával szemben.

Simona Halep és Jelena Ostapenko lemondta a részvételt, így a legnagyobb névnek a tavalyi Roland Garroson döntős cseh Marketa Vondrousova, a világranglistán 15. horvát Petra Martic és a 20. helyezett görög Maria Szakkari számít a mezőnyben.

Kiemelt fotó: Ladies Open Palermo

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik