Sport

A legjobb bringások inkább mennek Tour de France-ra, mint olimpiára

A legjobb kerékpárosok a 2021-re halasztott olimpia helyett a Tour de France mennek majd, állítja a francia válogatott vezetője, Thomas Voeckler.

Több mint bonyolult a helyzet. Régóta tudjuk, hogy az olimpiai mezőnyverseny útvonala a hegyimenőknek kedvez, márpedig a legjobbak közülük a Tour de France-on lesznek. Ha választani lehet, biztos vagyok benne, a szponzorok döntő többsége arra fogja kérni a legjobbjait, legkiválóbb hegyimenőit, hogy az ötkarikás játékok helyett a Tour de France-on vegyenek részt

– idézte az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál Voecklert.

A franciák szövetségi kapitánya egyébként szeretné megoldani az összecsúszást, amely abból adódik, hogy a Tour jövőre Koppenhágából rajtol, amely az elhalasztott labdarúgó Európa-bajnokságnak is helyszíne lesz. Az Eb-meccset június 28-án rendezik, a Tour de France szervezői ezért nem hozhatják július másodikáról előre a kezdést.

A koronavírus-járvány miatt elhalasztott ötkarikás játékokat 2021. július 23-tól augusztus 8-ig rendezik, a férfi országúti mezőnyversenyt pedig 24-én rendezik Tokióban. A francia körverseny július 2-án egyéni időfutammal rajtol Koppenhágából és július 25-én ér véget Párizsban.

Az olimpián a férfiak időfutamát július 28-án, három nappal a Tour de France párizsi befutójának jelenlegi időpontja után rendezik.

Kiemelt képen Thomas Voeckler. Fotó: Fred TANNEAU / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik