Sport

Nem mindenáron akart visszatérni a kézilabdához

Játékosként olimpiai és világbajnoki ezüstérmes volt, mostantól a Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapatának kapusedzője lesz Farkas Andrea, jelentette be a klub a hivatalos honlapján.

A Ferencváros és a Dunaferr egykori kapusa a két klub színeiben hatszor volt magyar bajnok, hét Magyar Kupát nyert, majd szintén bajnoki aranyérmes volt a francia Metz (2002) és a szlovén Krim Ljubljana színeiben (2005). A dunaújvárosiakkal 1998-ben EHF-kupát, egy évvel később Bajnokok Ligáját nyert.

A válogatottban 131 mérkőzésen védett, a 2000-es sydneyi olimpián ezüst, az 1996-os atlantai játékokon bronzérmet vehetett át, míg 1995-ből világbajnoki második, 1998-ból Európa-bajnoki harmadik helyezése is van.

„A kapuslegenda Bartalos Béla ajánlott engem a klubnak, ami nagyon nagy megtiszteltetés volt a számomra.

A kézilabdát továbbra is imádom, követem az eseményeket, de nem minden áron akartam visszatérni a sportágba. Az MKC ajánlata azonban megragadott, tehát azonnal elkezdtem keresni a megoldást, hogy el tudjam fogadni a felkérést.

A dr. Hoffmann László, Gyurka János páros garancia a számomra a szakmai munkához, a mosonmagyaróvári kapusokkal pedig igazi kihívás lesz dolgozni” – nyilatkozta.

Herczeg Lili kiváló képességű, gyors kapus, aki a következő generáció legkiemelkedőbb játékosa lehet ezen a poszton. Szemerey Zsófi pedig már komoly, nemzetközi tapasztalattal rendelkező kézilabdázó, aki szintén erőssége lesz a csapatnak, amennyiben megfelelő formába kerül” – tette hozzá.

Kiemelt fotó: mkcse.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik