Sport

Olcsóbb egy szlovák kapust igazolni, mint egy fiatal magyart

Vladan Matics, a Grundfos Tatabánya kézilabdacsapatának vezetőedzője volt a vendége a legutóbbi Kézivezérlés extrának.

Az adásban Matics elmesélte hogyan alakulhatott úgy a helyzet, hogy Piotr Wyszomirski megszerzése miatt Borbély Ádámot el kellett engedniük a Veszprém-Felsőörsbe. Ennek kapcsán merült föl a kérdés, hogy amikor Bartucz László megsérült, miért Michael Martin Konecny került be a csapatba, nem pedig egy magyar fiatal.

Találtuk ezt a szlovák kapust, de iszonyú nagy a különbség fizetésben, szinte ingyen jött ide. Meg akarja mutatni mire képes, ahogy néztem a meccseit, szereztünk egy jó és olcsó kapust. A mostani csapat, amit építettünk reális piaci áron van. Csökkentenünk kellett a fizetéseket harminc százalékkal, így aztán a magasabb fizetésekből több jött le, de aki nem akarta elfogadni, az szabadon elmehetett. Szász Andrásnak például megmondtuk, szeretnénk beépíteni, de a Dinamo Bucuresti magasabb fizetést ajánlott neki.

–mondta Matics, aki később azt is elárulta, kevés a minőségi magyar fiatal a piacon, aki után mindenki kapkod.

A Magyar Kézilabda Szövetség bejelentése szerint szeptember hatodikán kezdődik a női és a férfi kézilabda NB I új szezonja, a Tatabánya július nyolcadikán kezdi meg a felkészülést.

Kiemelt kép: City-Press GmbH via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik