Sport koronavírus

Lehet, el sem tudja kezdeni a bajnokságot a váci női kézicsapat

Nem tudja, hogy lehet-e annál többet tenni a koronavírus elkerülése érdekében, amennyit a Váci NKSE női kézilabdacsapata elkövetett, nyilatkozta Kirsner Erika klubelnök az M1 aktuális csatornán.

Az élvonalbeli csapat tíz játékosa is megfertőződött, erről a klub számolt be a hivatalos honlapján.

„Megpróbáltunk mindent megtenni, illetve azt hittük, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a vírus nálunk ne üsse fel a fejét” – mondta Kisrner, utalva az ujjbegyes gyorstesztekre, illetve a napi rendszerességű lázmérésre és a folyamatos kézfertőtlenítésre.

Tízen is koronavírusosak a váci kézicsapatnál
A korábbi tesztek mind negatívak voltak, a múlt héten azonban többeknél is jelentkeztek a tünetek.

Hangsúlyozta, nem értik a történteket, valószínűleg a gyorstesztek nem mutatták ki a fertőzöttséget.

„Nem tudom, lehet-e ennél többet tenni, mert minden nap PCR-teszttel nem lehet szűrni a lányokat, és karanténban sem lehet őket tartani.

Nem mondhatjuk nekik, hogy költözzenek be, mint egy apácazárdába, és majd jövő májusban jöhetnek ki, amikor vége lesz a bajnokságnak.

Sajnos meg kell tanulnunk ezzel együtt élni. Nagyon nehéz, mert számunkra a játékosok egészsége a legfontosabb” – magyarázta.

A váci csapat jövő hétfőn kezdte volna a tényleges felkészülést a szeptember elején rajtoló szezonra. A klubelnök rávilágított, így hátrányuk lesz a többi csapattal szemben.

Nem tudom, a szeptemberi ötödikei rajtra készen fogunk-e állni, most azt mondom, hogy nem. Nem tudom, hogyan tudjuk elkezdeni a bajnokságot

– mondta Kirsner.

Kiemelt fotó: Facebook/Váci Női Kézilabda Sportegyesület

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik