Sport

Meglepő helyre igazol az egykori veszprémi kedvenc

A görög sajtó szerint még sohasem szerződött olyan nagynevű játékos a helyi kézilabda-bajnokságba, mint Cristian Ugalde, aki a hírek szerint megállapodott a friss bajnok AEK Athénnal a folytatásról.

A klubhoz kötődő Enwsi.gr portál azt írja, a sportigazgató Sztamatisz Papasztamatisz úgy tűnik, hogy elhatározta, hogy meg sem áll egy európai trófeáig, ehhez pedig első lépésként szerződtette Ugaldét.

A 32 éves balszélső 2004 és 2012 között a Barcelonát, 2012 és 2018 között a Telekom Veszprémet erősítette, a legutóbbi két évben pedig a német Hannoverben szerepelt. A válogatottban 131 mérkőzésen 288 gólt szerzett, 2011-ben vb-ezüstérmes, 2016-ban Eb-második, 2014-ben Eb-harmadik volt.

A portál szerint mielőtt döntött volna az AEK-hoz való csatlakozásról, információkat gyűjtött leendő csapatáról. Nem volt nehéz dolga, hiszen a keretben jelenleg is akadnak honfitársai: az irányító Ignacio Moya Florido, a beállós Ignacio Plaza Jiménez, valamint a jobbátlövő Luis Felipe Jiménez Reina.

A csapat másik neves tagja a korábban a német Lemgóban is megfordult, most a Portóból szerződtetett osztrák válogatott kapus, Thomas Bauer.

Az AEK 2018-ban döntős volt a Chellange-kupában (de alulmaradt a román AHC Potaissa Turdával szemben), 2019-ben a portugál Madeira ellen a legjobb négy között esett ki.

Idén a negyeddöntőben ismét az AHC Potaissa Turda lett volna az ellenfél – csak a koronavírus közbeszólt.

Kiemelt fotó: Uwe Anspach/dpa/afp

Ajánlott videó

Olvasói sztorik