Sport

Gyakorlatilag megszűnik Vácon a felnőtt férfi kézilabda

A koronavírus-járvány miatti leállás padlóra tette a váci férfi kézilabdacsapatot, amely ugyan a bajnokság lefújása miatt megőrizhette volna élvonalbeli tagságát (az utolsó helyen állt 19 lejátszott meccset követően), azonban jelezte a szövetségnek, hogy nem vállalja az indulást a következő idényben. A helyére a Veszprém-Felsőörs csapatát sorolta be az MKSZ.

A Nemzeti Sport cikke szerint a helyzet sokkal drámaibb, gyakorlatilag megszűnik a városban a felnőtt férfi kézilabda.

Erről a klubelnök, a civilben orvos Schoffer Attila beszélt a sportlapnak. Azt mondta, bár a taorendszer előtt olcsóbbak voltak a játékosok, azért próbáltak hol igazolásokkal, hol fiatalokkal talpon maradni az elmúlt években, ám nem tudtak továbbfejlődni klubszinten, az egész folyamatos hiánypótlásba, előremenekülésbe fordult át.

„Gazdaságilag nem tudtuk megteremteni a hátteret, amelyre egy NB I-es csapatnak szüksége lett volna. És sajnos nem sikerült megtalálnom azt az embert sem, aki a jobb kezem lehetett volna, ami nyilván az én hibám is” – mondta Schoffer.

A 2018-as kiesés után ugyan egyből visszajutottak az élvonalba, jöttek az anyagi gondok, tartozások, majd a világjárvány.

Már nekem is egyre kevesebb ötletem volt megoldani az állandósuló problémákat, amire a koronavírus okozta járványhelyzet rátett egy lapáttal: a klubot megrengette gazdaságilag, én meg egyre inkább elvesztettem a motivációmat, mert szélmalomharcnak éreztem, amit csinálok.

A klub utánpótlásának képzését átvette a város női kézilabdacsapata. A folytatásban igyekeznek befejezni a folyamatban lévő sportcsarnok építését, a csapatot üzemeltető kft. pedig a régióban igyekszik népszerűsíteni a sportágat az iskolákban. Schoffer marad az ügyvezető, és minimális taotámogatással is számolnak.

Vác mellett a Mezőkövesdet is megrengette a pandémia, a borsodi klub is visszalépett az NB I-től, melynek helyét a Cegléd veszi át az élvonalban.

Újabb csapat lépett vissza a kézilabda NB I-től
A klub legjelentősebb szponzora, a város bizonytalan ideig nem tudja kifizetni a támogatást.

Borítókép: SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik