Sport

Kiss Gergely: Tibi, pótolhatatlan vagy!

Se újságíróknak, se televízióknak nem nyilatkozott Kiss Gergely, annyira lesújtotta barátja, Benedek Tibor halála. A szintén háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó megrázó posztban búcsúzott el a 47 éves korában, súlyos betegségben meghalt egykori csapattárstól.

„Gólkirály.
Bajnok.
Harcos.
Bajtárs.
Példakép.
Vezér.
Csapatkapitány.
Mester.
És a legfontosabbak: Gyermek, Férj, Apa, Barát.
Minden magyar ember és a világ összes vízilabdázója csak tanulhat Tőled, felnézhet Rád.
Soha, senki nem fog megközelíteni sem!
Egyedül több vagy az emberek és a sportvilág számára, mint amit el lehet mondani szavakkal. Most már semmi sem lehet olyan, mint eddig volt…
Felfoghatatlan, érthetetlen, kifejezhetetlen… nem hiszem el! Tibi, pótolhatatlan vagy!!!” – írta.

Varga Dénes, a magyar válogatott csapatkapitánya azt írta, Benedek Tibor hatására vált benne komoly dologgá a vízilabda!

„Mert azt mindenki tudja, hogy hogyan állt a sporthoz, nem lehetett nem tisztelni. És amikor az első válogatott meccsem bemutatása lement, kezembe nyomta az ausztrál zászlót és azt mondta: “Sok sikert a pályafutásod során!” Nem hangzik ugyan nagy dolognak, de ez tőle, akkor és ott mindent megváltoztatott bennem!”

Barátként a legtökéletesebb, csapattársként a legharcosabb és a legkeményebb, csapatkapitányként igazi vezér volt Benedek Tibor, ezt mondta megrendülten róla játékostársa Vári Attila az RTL Klubnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik