Sport

Eltiltották a Corona Brasov 17 doppingoló kézisét

Súlyos büntetést kapott a Corona Brasov női kézilabdacsapatának 17 játékosa, akikről tavaly novemberben kiderült, hogy intravénás lézerkezelésen vettek részt, írja a Gazeta Sporturilor.

A sérülésekből, kimerültségből felépülést elősegítő kezelést tiltja a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályzata. A válogatott játékosok nem vehettek részt a decemberi, Japánban rendezett világbajnokságon, míg a klubot a hazai bajnokságból és az EHF-kupából is kizárták.

A román Nemzeti Doppingellenes Ügynökség (ANAD) szerda este bejelentette, hogy a sportolók meghallgatása után milyen szankciókat alkalmazott.

A legkeményebb büntetést, egy év és nyolc hónap eltiltást nyolc játékosra (Andreia Ciuciulete, Oana Caprar, Claudia Lacatus, Marilena Neagu, Elena Patuleanu, Diana Popescu, Sorina Tarca, Viktorija Timosenkova) szabtak ki.

Ana Maria Lopataru, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Natasa Nolevszka, Elaine Gomez és Ivona Pavicsevic egy év, négy hónapot, míg Daciana Hosu, Cristina Laslo és Bianca Bazaliu egy év, három hónapot kapott.

A sportvezetők közül a brassói csapat orvosát, Marius Caprát négy évre, a klub elnökét, Liviu Dragomirt két és fél évre, a technikai igazgató Mariana Tarcát két évre felfüggesztették. A két edző, Ion Craciun és Marius Novanc edzők ellen nem merült fel bizonyíték, így ők nem kaptak eltiltást.

Kiemelt fotó: Facebook/Gazeta Sporturilor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik