Sport

A birkózók orvosa értetlenül áll Tóth Bendegúz halála előtt

Edzés közben lett rosszul a 22 éves birkózó, Tóth Bendegúz, és bár társai azonnal megkezdték az újraélesztést, és az orvosok is küzdöttek az életéért, már nem lehetett megmenteni.

Edzésen rosszul lett, meghalt a 22 éves magyar birkózó
Edzőtársai, majd a mentő küzdöttek az életéért.

„Társas gyakorlat közben lett rosszul, az őt cipelő társ azt érezte, hogy Tóth teste elernyed” – mesélte az RTL Híradójában Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség ügyvezető alelnöke, aki nagyon jó indulatú, jó szándékú és tehetséges sportolóként írta lett az U23-as Eb-ezüstérmes Tóth Bendegúzt.

1997-2020! Tóth Bendegúz emlékére!

A szabadfogású birkózás egyik legnagyobb tehetségére, reménységére emlékezünk, a 22 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt, U23-as Eb-ezüstérmes, kadet vb-ezüstérmes Tóth Bendegúzra.Nyugodj békében, Bende!Isten veled!

Közzétette: Magyar Birkózó Szövetség – Hungarian Wrestling Federation – 2020. június 5., péntek

A birkózók keretorvosa, Bakanek György azt mondta, Tóthnak érvényes sportorvosi engedélye volt, és sem korábban, sem mostanában nem volt semmilyen panasza vagy tünete.

“Szakszerű újraélesztést kapott, gyorsan jött a mentő, a kórházban is szakszerű ellátást kapott, mégsem sikerült őt visszahozni” – nyilatkozta Bakanek.

A halál okát hatósági boncolás fogja kideríteni.

Kiemelt kép: Facebook.com/magyarbirkozosport/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik