Nyomoz a rendőrség az újpesti hokiklubnál

Gazdasági visszaélés miatt.
Kapcsolódó cikkek

Gazdasági visszaélés miatt nyomoz a rendőrség az Újpest jégkorongcsapatánál, írja az Index, amelynek az ORFK is megerősítette a tényt, de egyéb információkat nem adtak.

Kirobbanóban egy újpesti belháború, szurkolók fogtak össze a klubigazgató ellen
Az Újpesti Torna Egylet klubigazgatója, Őze István 2018-ban lett a IV. kerület díszpolgára. Hat újpesti szervezett szurkolói csoport az elismerés visszavonását szorgalmazza, mondván, méltatlan a címre.

Az ügyet az a Facebook-oldal robbantotta ki, amely elvenné az UTE elnökének, Őze Istvánnak a díszpolgári címét. Egy bejegyzésben az állt, hogy a klub olyan ütőket adott el az utánpótlásban játszó gyerekeknek, amelyeket taopénzből vettek, a szülők viszont nem kaptak számlát a vásárlásról (gyaníthatón szülők tették a feljelentést), illetve, hogy a jelenlegi vezetőedző, Baróti Zsolt cégével áll szerződésben a klub, a Baró Sport Kft. bevételei pedig összhangban vannak az UTE taoforrásainak elköltésével. Baróti elhárította az Index érdeklődését, de azt mondta, kellemetlen neki a helyzet. Az UTE így reagált:

Több cégtől vesszük a jégkorong felszerelést. Ezek közül az egyik a Baró Sport Kft, amelytől tao-forrásból nem vásároltunk egyáltalán, és ahonnan összességében is a legkisebb tételben vásárolunk

– írták, kérdésre pedig azt felelték, idén 3 millió forint értékben vásároltak a cégtől.

A nyomozásról még nem kaptak hivatalos értesítést, ha fognak, akkor együttműködnek a hatóságokkal. A szövetség eddig nem talált rendellenességet, de elrendeltek egy különvizsgálatot.

Az említett Facebook-bejegyzésben sokallták a 80 ezres ütőket is, de a bemásolt taokérelem a profi csapatra vonatkozott, ahol viszont ez egyáltalán nem földtől elrugaszkodott ár. A szövetség oldalán elérhető egy benchmark, amiben látszik, hogy az utánpótlásban nem is számolhatnak el ilyen drágán ütőket, csak az U18-ban és az U20-ban, de ezekben a korosztályokban sokszor már egy felnőtt játékos fizikumával rendelkeznek a hokisok és az sem ritka, hogy már a felnőttek közt játszanak.

Kiemelt kép: Patrick Smith / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP